Το Microsoft Edge θα σας ειδοποιεί αν παραβιαστεί κωδικός σας

Στις μέρες μας η ασφάλεια αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα στην εμπειρία μας στο διαδίκτυο. Οι παραβιάσεις είναι συχνό φαινόμενο ακόμα και σε μεγάλες/γνωστές εταιρείες. Τις περισσότερες φορές η παραβίαση δεδομένων μιας εταιρείας είναι περίπλοκη διαδικασία. Σε αντίθεση με αυτό, η παραβίαση σε λογαριασμούς απλών χρηστών είναι πιο “εύκολη”. Αυτό που πρέπει να προστατέψει – ουσιαστικά – ένα απλός χρήστης είναι ο κωδικός του, κάτι στο οποίο από ό,τι φαίνεται θέλει να βοηθήσει το Microsoft Edge.

Συγκεκριμένα το Microsoft Edge θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν ο κωδικός τους χρησιμοποιείται από τρίτες εφαρμογές. Η νέα δυνατότητα ονομάζεται και χρησιμοποιείται μόνο σε κωδικούς που είναι αποθηκευμένοι στον browser. Ουσιαστικά με τη νέα προσθήκη οι χρήστες θα ειδοποιούνται όταν ο κωδικός συμπεριληφθεί σε δεδομένα τρίτων και θα καλούνται να κάνουν τις ανάλογες κινήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, η νέα προσθήκη της Microsoft δεν είναι και τόσο πρωτοποριακή. Ο Chrome και ο Firefox αντίστοιχα διαθέτουν ήδη αυτήν τη δυνατότητα. Όμως, αυτό που κάνει τον Microsoft Edge ξεχωριστό είναι ότι χρησιμοποιεί έναν σχετικά νέο τύπο προσέγγισης που ονομάζεται ομομορφική κρυπτογράφηση για να διασφαλίσει ότι κανείς στην εταιρεία, ούτε οποιοδήποτε άλλο μέρος, δεν μπορεί να βρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών. Όλη η αλληλεπίδραση μεταξύ τον συστημάτων γίνεται χωρίς να γίνει αποκρυπτογράφηση των δεδομένων, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

No Time To Die: Η νέα αφίσα επιβεβαιώνει την κυκλοφορία στα τέλη του 2021

Broadchurch: Αποσύρεται σύντομα από το Netflix η βρετανική σειρά

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,860Subscribers