Το Ethereum ξεπερνά τα $1.470 και ίσως φτάσει τα 3.000 σύμφωνα με αναλυτές

Η τιμή του Ethereum έφτασε σε ένα νέο all-time high, καθώς η τιμή του εκτοξεύτηκε σχεδόν 21% μέσα σε μόλις 24 ώρες, ξεπερνώντας τα $1.470 (1.170 ευρώ) τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, με ανώτατο όριο αγοράς (market cap) 160 δις δολαρίων, αυξήθηκε δηλαδή κατά 90% (year-to-date basis), ξεπερνώντας την αύξηση του Bitcoin που άγγιζε μόλις το 10%.

Αυτό το νέο ρεκόρ ήρθε σχεδόν ποιητικά, στην επταετή επέτειο από την ημέρα που ο Vitalik Buterin, ο κύριος προγραμματιστής της ομάδας του Ethereum ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νομίσματος σε ένα Bitcoin forum το 2014.

Παρ’όλα αυτά η άνοδος του Ethereum αναμένεται να αντιστοιχηθεί με το momentum του Bitcoin. Αναλυτές του Galaxy Trading υπολογίζουν ότι η τιμή ίσως ξεπεράσει τα $3.000 μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Συγκρίνοντας τα δύο νομίσματα, οι αναλυτές διαπίστωσαν ένα παρόμοιο μοτίβο δυναμικής περιορισμένης τιμής ακολουθούμενο από μια σημαντική έξαρση της τιμής.

ethereum bitcoin 1400 dollars graph

Η Ethereum έχει επίσης δει τεράστιους όγκους συναλλαγών στο ZebPay, το παλαιότερο και μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων της Ινδίας. Σε μία δήλωση, ο Rahul Pagidipati, CEO του ZebPay είπε:

“Το Ethereum τείνει να ακολουθεί το Bitcoin. Τώρα που το Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ και ενοποιείται, οι επενδυτές προσθέτουν το Ethereum στα portfolio τους. Τα δύο μαζί, αποτελούν περίπου το 80% του market cap κρυπτονομισμάτων και είναι τα μεγαλύτερα στο ZebPay.”

Άλλοι διάσημοι κρυπταναλυτές αναλυτές, όπως ο Lark Davis, πιστεύουν πως το Ethereum θα διπλασιαστεί στις επόμενες δύο εβδομάδες “όπως ακριβώς έκανε και το Bitcoin”.

Κατά την διάρκεια του κραχ της αγοράς λόγω της πανδημίας του Covid-19 τον περασμένο Μάρτιο, η αξία του Ethereum ανέβηκε περίπου κατά 1.200% ενώ του Bitcoin κατά 700%. Το 2020 το δίκτυο του Ethereum πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας άνω των 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο blockchain του – υπερβαίνοντας τον όγκο συναλλαγών των πλατφορμών πληρωμών (π.χ PayPal).

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η Sony ετοιμάζει το πρώτο παιχνίδι της για το Xbox

Το Mass Effect Legendary Edition δε θα περιλαμβάνει ένα DLC γιατί “χάθηκε το source code του”

Υπάρχουν 1 δις ενεργοί χρήστες iPhone σύμφωνα με την Apple

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,830Subscribers