Το Discord έκανε προσωρινά ban το server Wall Street Bets

Το Wall Street Bets, μια κοινότητα που έχει ως έδρα κυρίως το Reddit, δέχτηκε ban στο server που έχει στο Discord, με κατηγορίες για εκφράσεις μίσους, προώθηση βίας και διάδοσης ψευδών πληροφοριών. Ωστόσο, αυτό κράτησε για λίγες μόλις ώρες.

Άτομα από το The Verge αναφέρουν ότι μπήκαν στο server προτού πέσει και επιβεβαιώνουν την παρουσία απρεπών εκφράσεων. Το Discord από τη μεριά του αναφέρει ότι έχουν υπάρξει στο παρελθόν αρκετά περιστατικά παραβίασης των κανονισμών εντός του server, καθώς και ότι έχει προειδοποιήσει τους διαχειριστές του Wall Street Bets. Καθώς, όμως δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειας για να περιοριστεί το περιεχόμενο αυτό, το γνωστό μέσο προέβη στην έσχατη λύση, αυτή του ban.

Στο παρελθόν το Discord έχει κατηγορηθεί διότι υπήρχαν πολλά “hate groups” σε αυτό, στα οποία κυριαρχούσαν συχνά ο νεοναζισμός και ο αντισημιτισμός. Το Discord έριξε αυτούς τους servers και από ότι φαίνεται έχει γίνει πιο αυστηρό σε τέτοια ζητήματα. Φυσικά, λόγω του μεγέθους που έχει αποκτήσει η εφαρμογή, είναι αδύνατο για την ομάδα “Trust and Safety” να ελέγχει κάθε server, μικρό ή μεγάλο. Ωστόσο, κινούνται γρήγορα όταν υπάρχουν αναφορές.

Όπως προαναφέραμε, φυσικά, υπήρξε άρση του ban, όπως έγινε και στην περίπτωση του Reddit, όπου υπήρξε προσωρινό κλείδωμα του εν λόγω subreddit.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Αυτές είναι τα 10 καλύτερα franchise στο PlayStation βάσει πωλήσεων

Creative HS-720 V2: To value-for-money ακουστικό για αποτελεσματική online επικοινωνία

Galaxy S21 Ultra: Βγάζει ψεύτικες φωτογραφίες του φεγγαριού;

FIND US ON

6,170Fans
727Followers
301Followers
1,830Subscribers