Το Wall Street Bets, μια κοινότητα που έχει ως έδρα κυρίως το Reddit, δέχτηκε ban στο server που έχει στο Discord, με κατηγορίες για εκφράσεις μίσους, προώθηση βίας και διάδοσης ψευδών πληροφοριών. Ωστόσο, αυτό κράτησε για λίγες μόλις ώρες.

Άτομα από το The Verge αναφέρουν ότι μπήκαν στο server προτού πέσει και επιβεβαιώνουν την παρουσία απρεπών εκφράσεων. Το Discord από τη μεριά του αναφέρει ότι έχουν υπάρξει στο παρελθόν αρκετά περιστατικά παραβίασης των κανονισμών εντός του server, καθώς και ότι έχει προειδοποιήσει τους διαχειριστές του Wall Street Bets. Καθώς, όμως δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειας για να περιοριστεί το περιεχόμενο αυτό, το γνωστό μέσο προέβη στην έσχατη λύση, αυτή του ban.

Στο παρελθόν το Discord έχει κατηγορηθεί διότι υπήρχαν πολλά “hate groups” σε αυτό, στα οποία κυριαρχούσαν συχνά ο νεοναζισμός και ο αντισημιτισμός. Το Discord έριξε αυτούς τους servers και από ότι φαίνεται έχει γίνει πιο αυστηρό σε τέτοια ζητήματα. Φυσικά, λόγω του μεγέθους που έχει αποκτήσει η εφαρμογή, είναι αδύνατο για την ομάδα “Trust and Safety” να ελέγχει κάθε server, μικρό ή μεγάλο. Ωστόσο, κινούνται γρήγορα όταν υπάρχουν αναφορές.

Όπως προαναφέραμε, φυσικά, υπήρξε άρση του ban, όπως έγινε και στην περίπτωση του Reddit, όπου υπήρξε προσωρινό κλείδωμα του εν λόγω subreddit.