Η Apple προσλαμβάνει μηχανικούς για την ανάπτυξη τεχνολογίας 6G

Μετά την ένταξή της στο πρόγραμμα Next G Alliance το Νοέμβριο, φαίνεται πως η Apple έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω στην ασύρματη τεχνολογία 6G από μόνη της. Συγκεκριμένα, το Bloomberg εντόπισε ότι ο αμερικανικός κολοσσός προλαμβάνει μηχανικούς που θα συνδράμουν στην ανάπτυξη των ασύρματων τεχνολογιών της νέας γενιάς.

Αν αναλογιστούμε ότι το 5G μόλις τώρα έχει αρχίσει να γίνεται κομμάτι της ζωής μας και όχι ακόμα σε παγκόσμιο επίπεδο, καταλαβαίνουμε ότι το 6G απέχει αρκετά χρόνια ακόμα. Ωστόσο, οι εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ θέλουν να έχουν οι ίδιες τα ηνία όταν μπούμε στη νέα γενιά, σε αντίθεση με όσα έγιναν με το 5G, στην περίπτωση του οποίου οι κινεζικές εταιρείες λειτούργησαν ταχύτερα.

Η δημοσίευση της Apple αναφέρει ότι αναζητά άτομα που θα ερευνήσουν και θα σχεδιάσουν τα ασύρματα συστήματα επικοινωνίας επόμενης γενιάς, δηλαδή 6G. Ακόμα, τα άτομα αυτά θα συμμετάσχουν σε ακαδημαϊκά forums με θέμα την τεχνολογία 6G. Προσθέτει ότι οι υποψήφιοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να κατασκευάσουν ασύρματη τεχνολογία νέας γενιάς που θα έχει μεγάλη επιρροή στα μελλοντικά προϊόντα της Apple.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η τεχνολογία 6G δε θα χρησιμοποιηθεί πριν το 2030. Ωστόσο, αυτό δεν περιορίζει την έναρξη της έρευνας και την εξέλιξης. Η Apple φαίνεται πως στοχεύει στο να πρωτοπορήσει στον τομέα αυτό και ενδεχομένως να αναπτύξει το δικό της 6G modem για τα προϊόντα της. Άλλες εταιρείες που έχουν ξεκινήσει να εργάζονται γύρω από το 6G, περιλαμβάνουν τις Huawei, LG, Nokia και άλλες.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Mads Mikkelsen: Στην ταινία δράσης Riders of Justice

Αποκαλύφθηκε ο αρχικός τίτλος του Batman v Superman

Τα iPhone του 2022 θα έρθουν με 48MP κάμερα και 8K καταγραφή video

FIND US ON