Μέχρι και ο Mark Zuckerberg χρησιμοποιεί Signal μετά τo πρόσφατο leak του Facebook

Ανάμεσα στα προσωπικά δεδομένα των 533 εκατομμυρίων χρηστών , βρισκόντουσαν και τα στοιχεία του CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg. Εκτός από το όνομα, την τοποθεσία, πληροφορίες για την οικογενειακή του κατάσταση, την ημερομηνία γέννησης, το Facebook user ID και ίσως πολλά άλλα, διέρευσε επίσης και ο προσωπικός του αριθμός.

Έτσι, ο Dave Walker, ένας ανεξάρτητος ερευνητής ασφαλείας απέδηξε πως ο Mark Zuckerberg χρησιμοποιεί το Signal, απλά ανεβάζοντας ένα screenshot από την εφαρμογή στο οποίο φαίνεται το νούμερο που είχε διαρρεύσει. «Σε μια άλλη τροπή των γεγονότων, o Mark Zuckerberg επίσης σέβεται την ιδιωτικότητά του, χρησιμοποιόντας μια εφαρμογή με κρυπτογράφηση από άκρο-σε-άκρο, που δεν ανήκει στο Facebook. Αυτός είναι ο αριθμός που είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό του από το πρόσφατο Facebook leak» έγραψε ο ερευνητής στο Twitter.

Δείτε Επίσης: Ο Elon Musk προτείνει την αλλαγή από WhatsApp σε Signal

Η είδηση αυτή έρχεται σε μια εποχή που πολλοί χρήστες είναι εξοργισμένοι με την (το οποίο ανήκει στο Facebook) οι οποίοι ξεκίνησαν μια ψηφιακή μετανάστευση σε άλλες ασφαλέστερες πλατφόρμες όπως το Signal. Ο λόγος για όλο αυτό, πιο συγκεκριμένα είναι πως η ενημερωμένη πολιτική απορρήτου αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το Facebook μπορεί να έχει πρόσβαση στις συζητήσεις των χρηστών με επαγγελματικούς αλλά και απλούς λογαριασμούς.

Επίσης ανάμεσα στα θύματα του leak ήταν και οι συνιδρυτές του Facebook Chris Hughes και Dustin Moskovitz οι οποίοι ήτανμεταξύ των επηρεαζόμενων χρηστών των οποίων τα δεδομένα διέρρευσαν. Ο Walker σημείωσε ότι η παραβίαση δεδομένων περιελάμβανε επίσης την επαφή του CEO του Facebook Mark Zuckerberg μεταξύ των 533 εκατομμυρίων άλλων. «Όσον αφορά τo leak του Facebook των 533 εκατομμυρίων ανθρώπων, η ειρωνεία είναι ότι ο Mark Zuckerberg συμπεριλαμβάνεται δυστυχώς και στη διαρροή», συμπλήρωσε ο ερευνητής.

Σύμφωνα με τον , άλλον έναν ερευνητή, τα δεδομένα αυτά διέρρευσαν πρώτη φορά το 2020 λόγω μίας «ευπάθειας» στον κώδικα του Facebook που έδινε την δυνατότητα σε κάποιον να δει ποιο τηλεφωνικό νούμερο αντιστοιχούσε σε ποιον λογαριασμό. Το Facebook έπειτα παραδέχθηκε ότι γνώριζαν για το πρόβλημα αυτό από από το 2019 και δήλωσαν τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς πως είχε διορθωθεί. Παρ’όλα σύμφωνα με τον Alon Gal το πρόβλημα δεν είχε διορθωθεί εξ’ολοκλήρου, δίνωντας έτσι στους κυβερνοεγκληματίες πρόσβαση στις πολύτιμες πληροφορίες των χρηστών της εταιρείας.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το leak .

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Tennis World Tour 2 – Xbox Series S Review

The Walking Dead: Πιθανή μία νέα spin-off σειρά με τον Negan

Apple: Η πώληση των iPhone χωρίς φορτιστές γλιτώνει 861.000 τόνους μετάλλου

FIND US ON