Οι αποστολές smartphones μειώθηκαν κατά 8,8% παγκοσμίως το 2020

Οι παγκόσμιες αποστολές smartphones σημείωσαν μια αισθητή μείωση της τάξεως του 8,8% το 2020 σύμφωνα με μια νέα αναφορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι αποστολές των κινητών τηλεφώνων γενικότερα έφτασαν μόνο τις 1,24 δισεκατομμύρια μονάδες με την κύρια αιτία της μείωσης να είναι η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την έρευνα του DigiTimes, η πανδημία ουσιαστικά ισοπέδωσε την αγορά των κινητών. Παρ’όλο που γενικότερα οι πωλήσεις των smartphones μειώνονται σταδιακά όμως, οι πωλήσεις των 5G smartphones είδαν μια μεγάλη αύξηση, αγγίζοντας σχεδόν τις 300 εκατομμύρια πωλήσεις. Για να το διευκρινίσουμε, το 2019 πωλήθηκαν μόλις 20 εκ 5G συσκευές, επομένως οι πωλήσεις δεκαπλασιάστηκαν μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι αποστολές και οι πωλήσεις των smartphones παγκοσμίως μειώθηκαν κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό. Η πτώση μειώθηκε ταχύτατα κατά το δεύτερο τρίμηνο και η αγορά ανέκαμψε εν μέρει στο Q3, όμως το πλήγμα παρέμεινε μεγάλο.

Η έρευνα του DigiTimes επίσης ανέφερε ότι στο 2020, οι τοπ έξι εταιρείες της αγοράς ήταν (με αυτήν την σειρά) Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Oppo και η Vivo. Μεταξύ όλων αυτών των κατασκευαστών, η Apple και η Xiaomi κατάφεραν να αυξήσουν τις αποστολές τους περισσότερο από 10% ενώ από την άλλη εταιρείες όπως η Samsung και η Huawei είδαν μια μεγάλη μείωση την ίδια περίοδο.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Αναβάλλεται για το 2022 το Gran Turismo 7

Το Play At Home επιστρέφει με 4 μήνες προσφορών και δωρεάν παιχνιδιών

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers