Η ιστορία των καμερών της σειράς Samsung Galaxy S

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, σύμφωνα με μια έρευνα της Samsung, ένας συντριπτικός αριθμός καταναλωτών κατατάσσει τις λειτουργίες που σχετίζονται με την κάμερα και τη φωτογραφική μηχανή, μεταξύ των τριών κορυφαίων παραγόντων που έχουν μεγαλύτερη σημασία όταν αγοράζουν ένα νέο smartphone. Η σημασία της κάμερας έχει ενισχυθεί, καθώς οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν γίνει πιο δημοφιλείς και καθώς περισσότεροι χρήστες smartphone έχουν αρχίσει να δημιουργούν το δικό τους περιεχόμενο.

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το πρώτο της τηλέφωνο με κάμερα, το SCH-V200, του 2000, η ​​Samsung παρέμεινε ηγέτης στον κλάδο προχωρώντας αδιάκοπα στην κατηγορία του τηλεφώνου με κάμερα. Οι καινοτόμες κάμερες της σειράς Samsung Galaxy S είναι το αποκορύφωμα της εμπειρίας που παρέχει η εταιρεία.

Παρακάτω βλέπουμε πόσο έχουν εξελιχθεί οι κάμερες της σειράς τα τελευταία 11 χρόνια, από την κυκλοφορία του πρώτου Galaxy S το 2010, μέχρι το Galaxy S21 που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Samsung Galaxy SΗ πρώτη συσκευή Galaxy S διέθετε μια μπροστινή κάμερα VGA που ήταν ικανή να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις, καθώς και μια πίσω κάμερα 5MP που θα μπορούσε να εγγράψει βίντεο σε HD ανάλυση. Η πίσω κάμερα περιλάμβανε επίσης ενσωματωμένο αυτόματο focus, αναγνώριση προσώπου και λειτουργίες anti-shake, παρουσίασε τη λειτουργία Panorama Shot, η οποία επέτρεψε στους χρήστες να καταγράψουν μια εικόνα μιας σκηνής που ήταν πολύ ευρύτερη από αυτή που έβλεπαν στην οθόνη τους.

Samsung Galaxy SΈχοντας παρουσιαστεί ένα χρόνο μετά το Galaxy S, το Galaxy S2 παρουσίασε μια πλήρως βελτιωμένη κάμερα. Μεταξύ των αναβαθμίσεων συμπεριλήφθηκαν αυξήσεις στα pixels, 2MP μπροστά και 8MP στο πίσω μέρος μαζί με ένα LED φλας. Επιπλέον προσθήκες περιλάμβαναν μια βελτιωμένη λειτουργία auto focus, η οποία διευκόλυνε την εστίαση της φωτογραφικής μηχανής σε ένα πιο επιθυμητό επίπεδο και μια λειτουργία εμπνευσμένη από κινούμενα σχέδια που μετέτρεψε τις φωτογραφίες σε εικόνες χεριού.

Samsung

Στο Galaxy S3 του 2012, το Burst Shot προσέφερε στους χρήστες το τέλειο εργαλείο για τη λήψη στιγμιότυπων. Τόσο η μπροστινή κάμερα 1,9MP όσο και η πίσω κάμερα 8MP υποστήριζαν τη λειτουργία, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να τραβήξουν έως και 20 φωτογραφίες σε διάστημα 3,3 δευτερολέπτων. Οι κάμερες παρουσίασαν επίσης τη λειτουργία Best Photo, η οποία βοήθησε τους χρήστες να επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφία από οκτώ συνεχείς λήψεις και μια λειτουργία Zero Shutter Lag, η οποία εγγυάται ότι δε θα υπάρξει καθυστέρηση μεταξύ της στιγμής που ο χρήστης πατούσε το κουμπί κλείστρου και της λήψης φωτογραφίας.

Samsung Galaxy S

Το Galaxy S4 εγκαινίασε την εποχή των φωτογραφικών μηχανών 10MP, συνδυάζοντας μια μπροστινή κάμερα 2MP με μια πίσω κάμερα 13MP. H λειτουργία Dual Shot της κάμερας επέτρεψε στους χρήστες να τραβήξουν εικόνες και με τις δύο κάμερες ταυτόχρονα, δημιουργώντας μια φωτογραφία στην οποία ο φωτογράφος και το θέμα καταλάμβαναν το ίδιο πλαίσιο. Άλλα χαρακτηριστικά του Galaxy S4 περιλαμβάνουν το Sound & Shot, το οποίο επέτρεψε στους χρήστες να εγγράψουν ήχο για να συνοδεύσουν τις εικόνες τους και το Drama Shot, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν πολλές φωτογραφίες γρήγορα και να τις συνδυάσουν σε μια εικόνα.

samsung

Το Galaxy S5 ήταν μια κυκλοφορία ορόσημο, καθώς ήταν το πρώτο smartphone στη βιομηχανία που διέθετε κάμερα 16MP ISOCELL. Ο αισθητήρας εικόνας ISOCELL βελτίωσε την ποιότητα εικόνας με λιγότερες παρεμβολές στα pixel, καθιστώντας δυνατή τη λήψη πιο καθαρών φωτογραφιών, ακόμη και στο σκοτάδι. Η κάμερα διαθέτει επίσης μια αναβαθμισμένη λειτουργία HDR για τη βελτίωση των φωτογραφιών. Κατά τη λήψη φωτογραφιών ή την εγγραφή βίντεο, η εφαρμογή της δυνατότητας HDR επέτρεψε στους χρήστες να απολαύσουν ζωντανές εικόνες ακόμη και σε δωμάτια με χαμηλό φωτισμό ή σε περιβάλλοντα με έντονο φωτισμό.

samsung

Για να διευκολύνει τους χρήστες smartphone να καταγράψουν περισσότερες στιγμές τους, η Samsung παρουσίασε μια λειτουργία γρήγορης εκκίνησης με το Galaxy S6 που επέτρεψε στους χρήστες να εκκινήσουν την κάμερα σε μόλις 0,7 δευτερόλεπτα, απλώς πατώντας το κουμπί αρχικής οθόνης δύο φορές. Μια λειτουργία που παρακολουθεί αυτόματα και εστιάζει σε κινούμενα αντικείμενα ενίσχυε την ευκρίνεια της εικόνας, ενώ ένας μπροστινός φακός 5MP F1.9 εγκαταστάθηκε για να ενισχύσει την ποιότητα των selfies.

samsung

Το Galaxy S7 ενσωμάτωσε έναν αισθητήρα dual pixel, μια τεχνολογία που εμφανίζεται σε κάμερες DSLR προηγμένης τεχνολογίας. Επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν γρήγορα καθαρές φωτογραφίες, ακόμα και όταν βρίσκονται στο σκοτάδι. Η κάμερα εισήγαγε επίσης μια λειτουργία φλας selfie, η οποία έκανε την οθόνη να αναβοσβήνει κατά τη λήψη μιας selfie για να παράγει μια πιο φωτεινή λήψη. Μαζί, οι καινοτομίες της φωτογραφικής μηχανής του Galaxy S7 πέτυχαν τότε στο DxOMark Mobile Score 88 πόντους.

Samsung

Για να βοηθήσει τους χρήστες να τραβήξουν καλύτερες φωτογραφίες, το Galaxy S8 εισήγαγε ένα βελτιωμένο αλγόριθμο επεξεργασίας σήματος εικόνας που εξασφάλισε καθαρές, σταθερές εικόνες ανεξάρτητα από το χρόνο ή τον τόπο. Το πέτυχε με τη λήψη τριών διαδοχικών φωτογραφιών και επιλέγοντας την καλύτερη. Όταν η κάμερα είναι ανοικτή, η ολίσθηση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά με τον αντίχειρά σας εναλλάσσει τα φίλτρα ή τις λειτουργίες, ενώ η ολίσθηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της μπροστινής και της πίσω κάμερας ή να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Samsung

Για να διασφαλίσει ότι οι φωτογραφίες των χρηστών θα βγαίνουν καλά σε διάφορα περιβάλλοντα, το Galaxy S9 παρουσίασε μια κάμερα Dual Aperture που θα προσαρμόζεται αυτόματα στο φως του περιβάλλοντος, όπως το ανθρώπινο μάτι – διευρύνεται στο σκοτάδι και συρρικνώνεται σε έντονο φως. Η κάμερα παρουσίασε τον πιο φωτεινό φακό F1.5 / F2.4 που ήταν διαθέσιμος σε ένα smartphone τη δεδομένη στιγμή, ο οποίος της επέτρεπε να απορροφά περίπου 28% περισσότερο φως από το προηγούμενο μοντέλο, με αποτέλεσμα να έχουμε καθαρότερες εικόνες ακόμη και σε σκοτεινές ρυθμίσεις.

Η λειτουργία Super Slow-mo της κάμερας επέτρεψε στους χρήστες να εγγράφουν βίντεο με ταχύτητα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο, καθιστώντας δυνατή τη λήψη κινήσεων ή στιγμών που είναι πολύ γρήγορες για να δει κανείς με το ανθρώπινο μάτι. Με το τέλος της εγγραφής, η λειτουργία διευκόλυνε τους χρήστες να μοιράζονται αυτές τις επικές αργές στιγμές ως GIF στα κοινωνικά μέσα. Μια άλλη αξιοσημείωτη προσθήκη ήταν το AR Emoji, μια λειτουργία που χρησιμοποίησε την κάμερα και την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν είδωλα AR τα οποία θα μπορούσαν να μιμηθούν τις εκφράσεις του προσώπου τους σε πραγματικό χρόνο.

Samsung

Μέχρι τη στιγμή που το Galaxy S10 κυκλοφόρησε το 2019, οι χρήστες smartphone δημιουργούσαν περισσότερο περιεχόμενο από ποτέ. Για να ανταποκριθεί σε αυτήν την τάση, το Galaxy S10 παρουσίασε τη λειτουργία Super Steady. Η λειτουργία βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα των εγγραφών των χρηστών μέσω της σταθεροποίησης βίντεο, καθιστώντας την τέλεια για την εγγραφή ομαλού περιεχομένου, όταν απολαμβάνετε δραστηριότητες όπως ποδηλασία και χορό. Η υποστήριξη HDR10 συν αυτή του Galaxy S10, παρήγαγε πραγματικά χρώματα στα βίντεο των χρηστών, ενώ η κάμερα 16 W Ultra Ultra Wide κατέγραφε σκηνές τις οποίες οι χρήστες έβλεπαν με οπτικό πεδίο παρόμοιο με αυτό του ανθρώπινου ματιού (123 μοίρες).

Samsung

Η εξαιρετική απόδοση του Galaxy S20 ανέβασε υψηλά τον πήχη. Τόσο η κάμερα 108MP του Galaxy S20 Ultra, όσο και η κάμερα 64MP που εξοπλίζει τα Galaxy S20 και S20 +, σχεδιάστηκαν για να καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια.

Ίσως η πιο εντυπωσιακή βελτίωση της κάμερας ήταν η λειτουργία Space Zoom, που συνέδεσε το Hybrid Optic Zoom με το ψηφιακό ζουμ με τεχνολογία AI. Αυτό επέτρεψε στους χρήστες να κάνουν ζουμ πολύ περισσότερο σε εικόνες, έως και 100x στην περίπτωση του Galaxy S20 Ultra. Εκτός από την υποστήριξη εγγραφής βίντεο 8Κ, η κάμερα περιλάμβανε επίσης μια αναβαθμισμένη λειτουργία Super Steady, που έκανε τη σταθερότητα της κάμερας ένα βήμα ακόμη περισσότερο χάρη σε σε τεχνολογίες που βασίζονται σε AI.

Samsung Galaxy S

Για να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποτυπώνουν στιγμές της ζωής τους με πιο ουσιαστικούς τρόπους, η Samsung εξοπλίζει τη σειρά Galaxy S21 με μια κάμερα επαγγελματικής ποιότητας, που βελτιώνει το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας AI στη συσκευή. Το Galaxy S21 Ultra είναι το πρώτο smartphone της Samsung που διαθέτει δύο τηλεφακούς και διαθέτει συνολικά πέντε κάμερες. Τα Galaxy S21 και S21 +, παράλληλα, έχουν συνολικά τέσσερις κάμερες.

Οι κάμερες της σειράς Galaxy S21 είναι εξοπλισμένες με χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε στιγμές που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας anti-shake, του οπτικού ζουμ 10x και auto focus (τόσο με λέιζερ όσο και με dual pixel), επιτρέπει στις κάμερες να παράγουν αποτελέσματα που ανταγωνίζονται εκείνα των DSLR υψηλών προδιαγραφών. Η νέα λειτουργία Director’s View, στο μεταξύ, βοηθά τους χρήστες να επιλέξουν τον τέλειο φακό για τη φωτογραφία τους. Η σειρά Galaxy S21 προσφέρει επίσης στους δημιουργούς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τις selfie και τις πίσω κάμερες σε βίντεο.

Αυτές είναι οι κάμερες και οι λειτουργίες της σειράς Samsung Galaxy S από την ματιά της εταιρείας. Σίγουρα οι κάτοχοι κάποιου Samsung Galaxy S μπορεί να έχουν διαφορετική άποψη.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δελτίο τύπου εδώ.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Είναι πιθανό να μη δούμε iPhone SE το 2021 από την Apple

Αποκτήστε τα Control, XCOM και άλλα 10 παιχνίδια με μόλις 12€

Το Disney Plus αφαιρεί το Peter Pan λόγω ρατσιστικών στερεοτύπων

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,870Subscribers