Μια Γνώμη Για τις περιορισμένες και τις συλλεκτικές εκδόσεις

Όπως όλοι ξέρουμε, οι “hard” εκδόσεις των παιχνιδιών δεν πέθαναν ακόμα, και έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους. Χάσαμε βέβαια τα υπέροχα manuals τα οποία δεν διάβαζε κανείς όταν έπρεπε αλλά σε άσχετες στιγμές. Όμως, έμειναν μαζί μας οι διάφορες συλλεκτικές εκδόσεις. Και όπου συλλεκτικές δεν εννοώ μόνο ότι δίνει και κάποιο αγαλματίδιο ή κάτι παρόμοιο, αλλά οτιδήποτε δίνει κάτι επιπλέον από το βασικό παιχνίδι. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, θα μιλήσω για τις hard εκδόσεις που έχω στην κατοχή μου, οι οποίες περιλαμβάνουν κάποιες Limited/Special Editions, και κάποιες Collectors, και θα δούμε βεβαίως εάν άξιζαν τα λεφτά τους, καθώς και ποιά λάθος βήματα παίρνει η βιομηχανία για αυτές τις εκδόσεις. Ήρθε η ώρα επομένως να πούμε μια γνώμη για όλες αυτές τις ειδικές και συλλεκτικές εκδόσεις.

Στο άρθρο θα μιλήσουμε για τις συλλεκτικές εκδόσεις των Assassin’s Creed Unity & Odyssey και του InFAMOUS 2, καθώς και τις Special εκδόσεις των F1 2018, F1 2019 και του Gran Turismo 6.

Collectors’ Editions

Έχουμε μπροστά μας θεωρητικά τρεις διαφορετικές εκδόσεις, οι δύο εκ των οποίων από την ίδια εταιρεία. Πρόκειται για τις Assassin’s Creed Unity: Notre Dame Edition, Assasin’s Creed Odyssey Spartan Edition και τέλος την InFAMOUS 2 Hero Edition.

Οι δυο πρώτες, ερχόμενες από την Ubisoft, ήταν ομολογουμένως λίγο τσιμπημένες όσον αφορά το κομμάτι τιμή, αλλά άξιζε κάθε ευρώ. Και στις δυο εκδόσεις υπήρχε ένα άγαλμα του κυρίως χαρακτήρα, του Arno και του Αλέξιου αντίστοιχα, ενώ και οι δύο έρχονταν με ένα σκληρόδετο βιβλίο με concept art των παιχνιδιών, λιθογραφίες, το Soundtrack, Ενώ το Odyssey είχε και έναν χάρτη του παιχνιδιού. Τα αγάλματα ήταν αφενός μεγάλα και αφετέρου από άριστα υλικά, και με εκπληκτικές λεπτομέρειες. Τέλος το Odyssey έδινε με την συλλεκτική του και το Season Pass, το οποίο ουσιαστικά έδινε και ένα ακόμα παιχνίδι, το III Remastered. Οι εντυπώσεις και από τις δυο συλλεκτικές είναι πολύ καλές, και σίγουρα, ενώ η τιμή είναι οριακά απαγορευτική, δεν παύει να είναι κάτι το ξεχωριστό.

Η InFAMOUS 2 Hero Edition από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι μπορεί να μου αποσπάσει τα ίδια “διθυραμβικά” σχόλια. Η θήκη του παιχνιδιού ήταν απλά χάρτινη, με μια οφθαλμαπάτη στη μπροστινή μεριά και λίγο καλύτερο design στη πίσω. Η φιγούρα που δινόταν ήταν τουλάχιστον μέτρια, με μέτρια υλικά και ελάχιστες λεπτομέρειες. Τέλος, η μία τσάντα που δινόταν ήταν ίσως το ένα ευχάριστο κομμάτι της έκδοσης, με μια κάποια χωρητικότητα και ανθεκτικότητα, αν και δεν θα τη προτείναμε για κάτι πέρα από  κάποιο cosplay. Προσωπικά δεν θα μετάνιωνα την αγορά αυτή, καθώς πρόκειται για ένα αγαπημένο game, αλλά δεν νομίζω την ίδια άποψη να είχε κάποιος άλλος.

Special Editions

Θέλετε να έχετε μια καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού αλλά δεν έχετε τα λεφτά ή τον χώρο για να έχετε μεγάλες φιγούρες; Μην φοβάστε, οι εταιρείες έχουν βρει λύση και για εσάς, στη μορφή των Special Editions. Αυτά προσφέρουν συνήθως καλύτερο in game περιεχόμενο, πολλές φορές το Season Pass, και αν είστε τυχεροί κάποιον χάρτη ή πόστερ ή κάτι παρόμοιο. Υπάρχουν πολλές special editions, και πλέον special edition θεωρείται και κάποια η οποία δίνει ένα αμάξι ή μια αποστολή ή κάτι ανάλογο. Εμείς θα μιλήσουμε για τις πιο ειδικές εκδόσεις, οι οποίες δίνουν αρκετά μπόνους και μια διαφορετική εμπειρία. Συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για τις Gran Turismo 6 Anniversary Edition, F1 2018 Headline Edition, και την F1 2019 Senna vs Prost.

Το GT 6 προσέφερε 20 custom  αμάξια με ειδική βαφή, 1 εκατομμύριο ingame χρήματα, καθώς και ειδικό Steelcase, το οποίο πάντα εκτιμάμε ιδιαίτερα. Το F1 2018 έδινε ένα επιπλέον χάρτινο περιτύλιγμα γύρω από το κανονικό κουτί, έξτρα multiplayer αντικείμενα και δύο επιπλέον ιστορικά οχήματα. Τέλος, το F1 2019 έδινε κάποιες έξτρα αποστολές με δυο ιστορικά οχήματα, διαφορετικό χάρτινο περιτύλιγμα και κάποια αντικείμενα για το multiplayer.

Καταλαβαίνει κανείς ότι έχουμε απομακρυνθεί αρκετά από τις συλλεκτικές εκδόσεις, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μιλάμε για ένα σημαντικά μειωμένο κόστος, που όμως δίνει πέρα από το βασικό παιχνίδι και άλλο ingame περιεχόμενο, άλλες φορές σημαντικό και άλλες όχι τόσο, ενώ ταυτόχρονα ο παίκτης παίρνει και κάποια ειδική θήκη.

Μια Γνώμη Για τις ειδικές εκδόσεις

Σήμερα η κατάσταση είναι τουλάχιστον γλοιώδης, με πολλές εταιρείες άλλα να υπόσχονται και άλλα να παραδίδουν, ή αυτά που παραδίδουν να βγαίνουν ελαττωματικά μετά από λίγο καιρό, ή να έχουν ειδικές φιγούρες και ένθετα και όλα τα παρόμοια, αλλά να μην δίνουν το game, σε τιμές που είναι εξωφρενικές. Και όλα αυτά μόνο η Bethesda.

Η μια γνώμη μας για όλες τις συλλεκτικές και ειδικές εκδόσεις είναι γενικά θετική, αρκεί να προσεχθούν κάποια πράγματα. Προφανώς η συμβουλή μας είναι να παίρνετε ειδικές και συλλεκτικές εκδόσεις μόνο από εταιρείες που εμπιστεύεστε, από παιχνίδια που σας φαίνονται ότι θα σας αρέσουν, και το σημαντικότερο, αυτό που θα πάρετε και θα δώσετε τριψήφιο ποσό για την αγορά του, να περιλαμβάνει μέσα και το game στο οποίο βασίζεται.

Τι άλλο θα θέλατε να δείτε στο Μια Γνώμη Για; Πείτε μας στα σχόλια.

Διαβάστε Επίσης: Η ιστορία του Assassin’s Creed μέσα από τα games

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

ΦΗΜΗ: Περεταίρω αυξήσεις τιμών στις GPU τον Φεβρουάριο

Το νέο Steam Game Festival θα διαθέτει πάνω από 500 demos

Η Epic Games μαζεύει χρήστες αλλά όχι αγοραστές

FIND US ON

6,170Fans
727Followers
301Followers
1,820Subscribers