Γιατί το περιεχόμενο του Netflix διαφέρει από χώρα σε χώρα;

Το Netflix αποτελεί την κορυφαία υπηρεσία ψυχαγωγίας μέσω streaming παγκοσμίως, με πάνω από 195 εκατομμύρια συνδρομές επί πληρωμή σε πάνω από 190 χώρες. Τα μέλη του απολαμβάνουν τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και ταινίες από ένα ευρύ φάσμα ειδών και γλωσσών και μπορούν να παρακολουθούν απεριόριστο περιεχόμενο, όποτε και όπου επιθυμούν, από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο Internet. Ωστόσο, αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ίδιο σε κάθε χώρα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και πώς επιλέγει το Netflix ποιες τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και ταινίες θα περιέχει σε κάθε περιοχή ;

Η απάντησή μας έρχεται από το της υπηρεσίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι εάν αναζητούμε μια τηλεοπτική σειρά, ένα ντοκιμαντέρ και μια ταινία και αυτό το περιεχόμενο δεν υπάρχει στη ροή του Netflix, τότε οι λόγοι μπορεί να είναι οι εξής:”Αυτήν τη στιγμή κάποια άλλη εταιρεία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του περιεχομένου ή τα δικαιώματα streaming δεν είναι διαθέσιμα για αγορά από τον πάροχο περιεχομένου.

netflixΑκόμα, το Netflix αποφασίζει ποιες εκπομπές θα έχει σε κάθε χώρα με βάση τρεις παράγοντες: Τις τοπικές προτιμήσεις, τους κατόχους δικαιωμάτων, και τέλος τα διαθέσιμα δικαιώματα για μια περιοχή. Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά με απλά λόγια; Τοπικές προτιμήσεις είναι τι προτιμάει να βλέπει περισσότερο ο κόσμος σε μια χώρα. Σχετικά με τους κατόχους δικαιωμάτων και τα διαθέσιμα διακαιώματα σε μια περιοχή τα πράγματα διαμορφώνονται ως εξής: το Netflix θα μπορεί να έχει το όποιο περιεχόμενο, μόνο εάν το διεκδικήσει από κάποια άλλη εταιρεία ή στούντιο διανομής και υπογράψει σύμβαση για τη διανομή του. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει τα δικαιώματα του περιεχομένου να είναι διαθέσιμα για τη συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή τα δικαιώματα να μην ανήκουν σε κάποια άλλη εταιρεία διανομής, αλλά ακόμα και να είναι διαθέσιμη η άδεια για πώληση.

NetflixΠολλές φορές όμως έχει τύχει, μια εκπομπή που ήταν διαθέσιμη, να αποσυρθεί μετά τη λήξη της άδειάς της. Το Netflix ανανεώνει τις άδειες των σειρών ανάλογα με το εάν είναι ακόμα διαθέσιμες οι άδειες για το συγκεκριμένο τίτλο στην εκάστοτε χώρα, αλλά και εάν συμφέρει την υπηρεσία να καλύψει το κόστος των αδειών. Το κατά πόσο το κόστος θα ξοδευτεί και η σειρά θα ανανεωθεί ή όχι, οφείλεται στο πόσο δημοφιλής είναι η εκπομπή. Το Netflix καταγράφει τη δραστηριότητα των μελών και το περιεχόμενο που παρακολουθούν όπως π.χ ποιες νέες σειρές παρακολουθούνται, αν ένα επεισόδιο παρακολουθείται μέχρι το τέλος, ποια είδη παρακολουθούνται περισσότερο ή σε ποια γλώσσα προτιμάται να παρακολουθείται το περιεχόμενο και χρησιμοποιεί τις προτιμήσεις των μελών της για να προτείνει τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που θεωρεί ότι θα τους αρέσουν. Παράλληλα εξασφαλίσει ανάλογες άδειες και κάνει τις αντίστοιχες δαπάνες για το περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει στην υπηρεσία του.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές τις σειρές και ταινίες θα παρακολουθήσουμε στο Netflix τον Νοέμβριο

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το Monster Hunter Rise έρχεται και σε PC εντός του 2022

Broadchurch: Αποσύρεται σύντομα από το Netflix η βρετανική σειρά

No Time To Die: Η νέα αφίσα επιβεβαιώνει την κυκλοφορία στα τέλη του 2021

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,870Subscribers