Η πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασισμένη σε comic

Η ταινία μεγάλου μήκους του 2013 Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος είναι η πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας βασισμένη σε comic. Η σκηνοθεσία είναι του Θάνου Κερμίτση ( «Felony», «ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ») και βασίζετε στο σύμπαν του comic επικής φαντασίας Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα του Γιάννη Ρουμπούλια.
ελληνική ταινία
Παρουσιάζει το ταξίδι του Ντράγκαρ (που τον υποδύεται ο Γιάννης Ρουμπούλιας),  ενός σκλάβου του Βορρά, που δραπετεύει κρατώντας ως όμηρο την κόρη ενός στρατηγού της αυτοκρατορίας. Στη μακρά διαδρομή του βρίσκεται αντιμέτωπος με πολεμιστές, βαρβάρους και απειλητικές μορφές του Κάτω Κόσμου.
Η μουσική του έργου είναι του  Δημήτρη Παπαβασιλείου. Αν έχει τον δικό της χαρακτήρα, θυμίζει πάρα πολύ την επική μουσική του Βασίλη Πολυδούρη από την ταινία Conan The Barbarian.

H σύνθεση της ταινίας (σκηνοθεσία, σενάριο, ηθοποιία, μουσική) είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο παρά το μικρό budget της.

Πλοκή

ελληνική ταινία Η επίσημη πλοκή της ταινίας είναι η εξής: “Στον σκοτεινό κόσμο του ‘Ελεμπρος, η πανίσχυρη Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα, κυβερνά με σιδερένια γροθιά και όλοι οι λαοί βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία της. Ένας σκλαβωμένος βάρβαρος πολεμιστής από τις περιοχές του Βορρά, ο Ντράγκαρ, παίρνει μέρος σε μονομαχίες, διασκεδάζοντας τους ευγενείς της Αυτοκρατορίας. Το σώμα του βρίσκεται εκεί, αλλά το μυαλό του ταξιδεύει στον τόπο του και στη γυναίκα που άφησε πίσω. Καθώς καταφέρνει να αποδράσει παίρνοντας όμηρο τη Βαλέρια, την κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας, ο τελευταίος στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει.”

Διανομή

Μερικοί από τους ηθοποιούς που παίζουν σε αυτή είναι:  Γιάννης Ρουμπούλιας (Dragar) , Κωνσταντίνα Γεωργαντά (Valeria) , Μελέτης Γεωργιάδης (Akilonius) , Γεωργία Γιαννακούδη (Brenna) , Κυριάκος Κορογιάννης (Octavius) , Θάνος Κερμίτσης (Falco) , Γιώργος Μπούγος (Flavius) , Άρης Καπλανίδης (Fulgrim) , Βασίλης Λόγιος (Otto) , Θάνος Λιάκος (Volf/συντονιστής κασκαντέρ) , Κωνσταντίνα Τάτση (Ilsarel) , Αντώνης Δρούλιας (Fletcher) , Ιωάννης Τριανταφύλλου (Ogolai) , Κωστής Αντωνίνης (Khadan) και πολλοί άλλοι.

Δείτε το Τρέιλερ στο Youtube

Η ταινία στο IMDb

READ MORE

Οι απαιτήσεις συστήματος για το Mass Effect: Legendary Edition

Netflix: Αυτές τις ταινίες και σειρές θα δούμε το Φεβρουάριο

Σημαντικά ζητήματα ασφαλείας στον Chrome τις τελευταίες ώρες

FIND US ON

6,170Fans
727Followers
301Followers
1,830Subscribers