Τέσσερις Μεσαιωνικές ταινίες που σας ταξιδεύον στις σκοτεινές εποχές

Οι Μεσαιωνικές ταινίες τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό. Πάντα βέβαια αποτελούν ένα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα, αφού υπάρχουν πολλές δυσκολίες ώστε να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα δούμε κάποιες από τις κορυφαίες ταινίες που έκαναν μία πολύ καλή προσπάθεια και έφεραν ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Braveheart (1995)μεσαιωνικές ταινίες

Ξεκινάμε από μία “must”. Οι λάτρεις του είδους δεν υπάρχει περίπτωση να μην την έχουν δει. O Mel Gibson είναι ο William Wallace, ο Σκωτσέζος επαναστάτης που παρόλο που είναι χαμηλής καταγωγής (όπως δείχνει η ταινία), ηγείται της επανάστασης των Σκωτσέζων εναντίον των Άγγλων κατακτητών τους. Η ταινία έχει πολλές επικές μάχες, καταπληκτική σκηνοθεσία, πολλές ιστορικές φιγούρες αλλά και αρκετές ιστορικές ανακρίβειες.

Kingdom of Heaven (2005)

Μεταφερόμαστε στους Αγίους τόπους, μεταξύ της δεύτερης και τρίτης σταυροφορίας. Η ταινία έχει να κάνει με τον Balian (Orlando Bloom), ένα νόθο γιο ενός σταυροφόρου ιππότη και άρχοντα του Ibelin (Liam Neeson) των Αγίων Τόπων. Μαζί ταξιδεύουν με στόχο να φτάσουν εκεί, σε μία εποχή που το Βασίλειο της Ιερουσαλήμ βρίσκεται σε κίνδυνο από τους μουσουλμάνους που γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Διάφορα γεγονότα θα φέρουν τον Balian να είναι ο υπερασπιστής της πόλης της Ιερουσαλήμ. Εκεί θα δούμε επικές μάχες μίας πολιορκίας που θα διαρκέσει πολύ καιρό και τον Balian να γίνεται ο ήρωας που χρειάζεται η πόλη για να κρατηθεί στη ζωή

The King (2019)

Η ταινία αυτή βρίσκεται στο Netflix και αποτελεί την ιστορία του βασιλιά King Henry V. Η Αγγλία είναι στα όρια της καταστροφής, εμφύλιοι πόλεμοι, επαναστάσεις και εσωτερική οικονομική κρίση έχουν αποδυναμώσει τον αδύναμο Βασιλιά και πατέρα του Henry. Ο βασιλιάς πεθαίνει και αφήνει ένα βασίλειο έτοιμο να καταρρεύσει, ο Henry αναλαμβάνει το θρόνο και θέλει να ενώσει τους Άγγλους και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και όλα αυτά ενώ οι σχέσεις με την γειτονική Γαλλία να χειροτερεύουν όλο και περισσότερο. Η ταινία δημιουργεί μία εξαιρετική ατμόσφαιρα και απεικονίζει με λεπτομέρεια την Μεσαιωνική εποχή. Αναλογικά με το budget της ήταν εξαιρετική, ενώ θεωρείται και ιστορικά ακριβής.

Outlaw King (2018)

Για άλλη μία φορά μεταφερόμαστε στη Αγγλία κατά την Σκωτσέζικη επανάσταση. Το Outlaw King έρχεται σαν συνέχεια του Braveheart, αφού βλέπουμε τον Robert The Bruce τον πρώτο Σκωτσέζο Βασιλιά και πώς ελευθέρωσε την χώρα του από τους Άγγλους λίγο μετά από τον William Wallace. Η ταινία είναι εξαιρετική και απεικονίζει τέλεια τη Σκωτία και τα τοπία της και έχει πολλές και ωραίες σκηνές μάχης. Τέλος είναι πολύ ιστορικά ακριβής, απλά είναι πολύ πιο απλοποιημένη για είναι πιο ευχάριστη στη θέαση.

Οι Μεσαιωνικές ταινίες είναι πάντα μία δύσκολη υπόθεση, απαιτούν εξοπλισμό, κουστούμια, σκηνές μάχης και πολλά ακόμα που είτε ανεβάζουν πολύ το budget είτε δυσκολεύουν πολύ το έργο των συμμετεχόντων. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία άνοδο στο ενδιαφέρον για τη δημιουργία τέτοιων ταινιών και σειρών, οι οποίες αν ακολουθήσουν τα πρότυπα των παραπάνω σίγουρα θα έχουν να δείξουν κάτι αξιόλογο.

Εσάς ποιες Μεσαιωνικές ταινίες σας άρεσαν και θα προτείνατε;

Υ.Γ Στο άρθρο υπάρχουν ταινίες που διαδραματίζονται στη μεσαιωνική εποχή και όχι ταινίες φαντασίας όπως Lord of The Rings.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Διέρρευσε ο σχεδιασμός των AirPods τρίτης γενιάς της Apple

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 – Αναβολή για μετά το 2021

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers