Painful Smile: Η ελληνική ταινία με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση

Στο κλίμα των ημερών και με τα όσα σοκαριστικά και ζοφερά πράγματα που ακούγονται στο χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου, έχουμε την δυνατότητα μέσα από τα ίδια τα μέσα αυτά να παρακολουθήσουμε το πόσο επώδυνη για τον άνθρωπο είναι η οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Αυτό το καταφέρνει μόλις σε δεκαέξι λεπτά η ταινία μικρού μήκους, Painful Smile.painful smileΗ επίσημη πλοκή της ταινίας είναι η εξής: Το Χαμόγελο του Πόνου είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ μιας έφηβης κοπέλας όπου η σεξουαλική ελευθερία της παραβιάζεται.

Αρχικά να πούμε ότι πρόκειται για μία ελληνική παραγωγή με συντελεστές που μπορεί να μην έχουν καθόλου μεγάλο budget, αν όμως πραγματικά τη δείτε χωρίς να το γνωρίζετε αυτό δεν θα καταλάβετε διαφορά. Η σκηνοθεσία είναι εξαιρετική, όπως και η δομή. Προσωπικά για 15 λεπτά δεν μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου από την οθόνη και όχι λόγω της διάρκειας, αλλά λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει. Όποιος έχει παρακολουθήσει ταινίες μικρού μήκους με μικρό Budget, βλέποντας το Painful Smile συνειδητοποιεί και δύο πράγματα πολύ σημαντικά ακόμα για την ταινία αυτή. Αρχικά έχει πολύ καλή μουσική υπόκρουση που αναμειγνύεται τέλεια με όλες τις στιγμές της ταινίας. Το δεύτερο στοιχείο είναι η σχεδόν επαγγελματική εικόνα που έχει η ταινία. Αναφερόμαστε στην καθαρότητα της κάμερας και στο τρόπο που αυτή χρησιμοποιήθηκε από το σκηνοθέτη, πράγματα τα οποία και τα δύο ήταν ιδανικά. Όσον αφορά στην υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών, νομίζω πως η κεντρική ηρωίδα είναι εξαιρετική και η έκφρασή της σε όλη την διάρκεια της ταινίας αλλά κυρίως στη στιγμή του βιασμού είναι εκπληκτική.painful smileΣε γενικές γραμμές πρόκειται για μία μεστή και πολύ καλή ταινία που πραγματικά πιστεύω πως δεν αξίζει να μην θυσιάσετε αυτό το λίγο χρόνο που διαρκεί για να την παρακολουθήσετε.

Το είναι ταινία του 2019, αλλά φέτος είναι όσο πιο επίκαιρη γίνεται. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο YouTube πατώντας εδώ. Ο εναλλακτικός της τίτλος είναι Το Χαμόγελο του Πόνου. Ακολουθούν κάποιες ενδεικτικές πληροφορίες για την ταινία.

Συμμετείχε ως Official Selection στο First-Time Filmmaker Sessions και στο Lift-Off Sessions. Η ταινία μικρού μήκους Το Χαμόγελο του Πόνου βραβεύτηκε με Τιμητική Αναφορά στο Athens International Monthly Art Film Festival. Σχετικά με το βραβείο της Τιμητικής Αναφοράς, το festival δηλώνει τα εξής: “Η Τιμητική Αναφορά δεν αφορά σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά τιμάει το έργο σας στο σύνολό του. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διάκρισή μας και είναι επειδή ήσασταν πολύ κοντά στην νίκη.”painful smileΣυντελεστές:

Director: Christos Arfanis
Screenplay: Christos Arfanis & George Mandarakas with George Palierakis
Story Idea: Ioanna Nikolaou
Cast: Chiara Koskina, Makis Papaefstathiou, Sofia Rousou
Executive Producer: George Palierakis
Producers: George Palierakis, Akis Charizanis
Cinematographer & Editor: George Mortis

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η κατάργηση των γραμμών χαλκού είναι πιο κοντά από ποτέ

Η επερχόμενη ηλεκτρική BMW M2 μπορεί να αγγίξει τους 1.360 ίππους

Ρεκόρ παικτών για το Titanfall 2 στο Steam

FIND US ON

6,396Fans
727Followers
298Followers
1,920Subscribers