The Godfather: Η ιστορία πίσω από τον πραγματικό Vito Corleone

Η ταινία The Godfather είναι μία από τις πιο σημαντικές ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου. Όσα χρόνια και αν περάσουν αποτελεί ένα “κεφάλαιο” για την ιστορία του χώρου, καθώς η υπόθεση και οι ερμηνείες της ταινίας την τοποθέτησαν στο “πάνθεο” των ταινιών. Από που όμως αντλήθηκε όλη αυτή η έμπνευση γύρω από την ταινία;

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε κάπου εδώ πως το “The Godfather” έχει βασιστεί κυρίως στο ομότιτλο βιβλίο του Mario Puzo που διηγείται κυρίως αυτά που είδαμε την ταινία. Αλλά τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο, όπως καταλαβαίνουμε βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα.

Ας δούμε λοιπόν την ιστορία του The Godfather και τα πρόσωπα γύρω από αυτή. Η Αμερική του 1920 ήταν ένα μέρος όπου οι μαφίες “έδεναν και έλυναν” ελέγχοντας ολόκληρες περιοχές και επιχειρήσεις, κάνοντας παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, αλκοόλ, εμπόριο σαρκός και ό,τι άλλο παράνομο υπήρχε εκείνη την εποχή.the godfather

Στην οικογένεια Genovese το “μεγάλο αφεντικό” ήταν ο Luciano Genovese που ήταν ο πιο ισχυρός άνθρωπος του υπόκοσμου, αποκτώντας το παρατσούκλι “ο πρωθυπουργός”. Η “εξουσία” του κράτησε για 16 χρόνια, με το διάσημο μαφιόζο να φυλακίζεται για εμπόριο σαρκός. Τότε και ενώ αναμένονταν πως θα υπάρχει αναταραχή και πανικός στη μαφία, το  δεξί του χέρι ανέλαβε γρήγορα τα ηνία για να μην χαθεί ό,τι είχε καταφέρει ο προκάτοχός  του.

Το όνομα του ήταν Frank Castello και είχε φήμη του εξαιρετικού διπλωμάτη. Κράτησε και ακόμα βελτίωσε τις σχέσεις του προκατόχου του με τους επιχειρηματίες που συνεργάζονταν, αλλά ακόμα και με τις αντίπαλες  μαφίες. Το μεγάλο του όπως προσόν και ο λόγος που πολλοί αντίπαλοι του φθονούσαν ήταν οι καλές σχέσεις του με  τους πολιτικούς.

Κάτι τέτοιο είχαμε δει και στην ταινία The Godfather, όταν οι αντίπαλοί του του ζήτησαν να αξιοποιήσει τις πολιτικές του γνωριμίες για να τους βοηθήσει. Παράλληλα αυτό δεν είναι το μόνο κοινό περιστατικό που έχουμε δει στο βιβλίο που έχει περάσει αυτούσιο στην ταινία. Το 1957 έγινε απόπειρα δολοφονίας ενάντια στο Frank Castello, καθώς διαφώνησε σε κάποια πρόταση για εμπόριο ναρκωτικών. Η σφαίρα τον πέτυχε στο κεφάλι και θα έπρεπε να είναι μοιραία, αλλά ο “The Godfather” επιβιώνει.the godfather

Ο Frank Castello συνέχισε την δράση του μέχρι τα 82 του έτη, όταν άφησε την τελευταία του πνοή. Μέχρι και τα τελευταία του χρόνια ήταν μπλεγμένος με τη μαφία όπου εργάζονταν πια σαν σύμβουλος. Ο διάσημος κακοποιός πρόλαβε να δει και την πρώτη ταινία “The Godfather” του 1972, αφού απεβίωσε το 1973.

Αυτή ήταν η ιστορία πίσω από την ταινία του “The Godfather” και του πραγματικού προσώπου πίσω από τον πρωταγωνιστή. Τέλος για την 3η ταινία μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για το εναλλακτικό τέλος που έχει γυριστεί, αλλά και τη σειρά που έρχεται για να μας δείξει πώς γυρίστηκε η εμβληματική ταινία.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η Mercedes EQB κάνει το ντεμπούτο της με το πακέτo AMG Line 288 ίππων

The Walking Dead: Πιθανή μία νέα spin-off σειρά με τον Negan

Apple Event

Apple AirTag: Μια συσκευή που ζητούσαν χρόνια τώρα οι φίλοι της Apple

FIND US ON