Immortals: Fenyx Rising – Review

Τίτλος: Immortals Fenyx Rising
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03/12/2020
Διαθέσιμο σε: PC, PS4, PS5, XONE, XSX, XSS, Switch, Stadia
Δοκιμάστηκε σε: PC
Είδος: Action-Adventure
Προγραμματιστής: Ubisoft Quebec
Εκδότης: Ubisoft

Έχετε πάει ποτέ σε κάποιο μικρότερο ξαδερφάκι σας, όπου και βρήκατε κάποιο παιχνίδι για παιδιά αλλά τελικά σας φάνηκε απίστευτα διασκεδαστικό και συνεχίσατε να παίζετε; Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το Immortals Fenyx Rising, το νέο action παιχνίδι της Ubisoft. Το παιχνίδι έχει ένα ειδικό γραφιστικό στυλ που το κάνει να φαίνεται πως απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες, αλλά και voice acting και σενάριο που συνάδουν με την γνώμη αυτή. Βέβαια, δεν πρόκειται για πάρα ένα ειδικό στυλ, αφού το σύστημα μάχης και κάποια σενάρια εντός παιχνιδιού απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, τίποτα όμως που να το καθιστούν ακατάλληλο για ανήλικους. Το σύστημα μάχης είναι πολύ εύκολο για να προσαρμοστεί κανείς, και οι διάφοροι γρίφοι είναι κατάλληλοι για όλους. Όλα όμως θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Πριν πούμε το οτιδήποτε για το review αξίζει να αναφέρουμε ότι ο καθένας μπορεί στο Immortals Fenyx Rising να φτιάξει τον δικό του χαρακτήρα, αλλάζοντας φύλο, χρώμα και πολλά άλλα χαρακτηριστικά, μπορώντας μάλιστα να φτάσει σε κάποια λίγο πιο χαζά αποτελέσματα.

Η εξέγερση των Τιτάνων

Το Fenyx Rising τίθεται σε ένα φανταστικό νησί που βασίζεται όμως στην Ελληνική Μυθολογία. Στον κόσμο του παιχνιδιού ο Τυφώνας, ο δυνατότερος των Τιτάνων εξεγέρθηκε, και κατάφερε να νικήσει όλους τους Θεούς του Ολύμπου. Οι περισσότεροι πέθαναν, άλλοι φυλακίστηκαν σε διάφορες μορφές από τον Τυφώνα, ενώ κάποιοι κατάφεραν να γλιτώσουν και ξέφυγαν, όπως ο Ερμής. Χωρίς τη παρουσία τους ο Τυφώνας γέμισε τον κόσμο με τις στρατιές του, ενώ κατάφερε να επηρεάσει και να μεταμορφώσει και τους 4 θρυλικούς ήρωες, όπως τον Αχιλλέα και την Αταλάντη σε δικά του πιόνια. Παράλληλα ο κόσμος γέμισε και με τέρατα, όπως ο Μινώταυρος, η Μέδουσα και πολλά άλλα.

Σε όλο αυτό το χάος η Fenyx ξεβράζεται σε μια παραλία, όπου το πλοίο στο οποίο επέβαινε βυθίστηκε και όλο το πλήρωμα, μαζί με τον αδερφό της, μετατράπηκε σε πέτρινα αγάλματα. Εκεί, παίρνοντας το σπαθί του αδερφού της, αρχίζει να πολεμάει αντιπάλους και ψάχνει κάποιο μαντείο για να την βοηθήσει να βρει το αντίδοτο για τους φίλους της. Παράλληλα βρίσκει τον Ερμή, ο οποίος της εξηγεί την κατάσταση, την βοηθάει να γίνει ημίθεη και να απελευθερώσει όλους τους θεούς για να νικήσουν τον Τυφώνα και τελικά να βοηθήσει και τους φίλους της. Για να το κάνει όμως αυτό αναγκάζεται πολλές φορές να κατέβει στα Τάρταρα μέσω ειδικών Πυλών, όπου και αποκτά διάφορες δυνάμεις μέσω των κεραυνών του Δια, ή διάφορα κομμάτια εξοπλισμού, όπως τα φτερά του Ικάρου, αφού βέβαια πρώτα λύσει διάφορα puzzles.

Ο παίκτης μπορεί να βρει και κάποιον θεό σε καθένα από τα κομμάτια του νησιού όπου υπάρχει και το αντίστοιχο άγαλμα/viewpoint. Για παράδειγμα, εκεί που υπάρχει το άγαλμα της Αφροδίτης, ο παίκτης -προφανώς- μπορεί να βρει το quest με την Αφροδίτη. Τα αγάλματα αυτά, που αποκαλύπτουν και το ανάλογο κομμάτι στον χάρτη, βοηθούν πολύ και στην ικανότητα Far Sight, αν και κάνει το παιχνίδι αρκετά, ίσως και υπερβολικά πιο εύκολο, τουλάχιστον από άποψη εξερεύνησης.

Ίσως βέβαια το πιο σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του παιχνιδιού είναι η αφήγησή του. Σε μία από τις λίγες ίσως περιπτώσεις, το παιχνίδι έχει τριτοπρόσωπη αφήγηση, αφού θεωρητικά είναι κάτι που ο Προμηθέας αφηγείται στον Δια. Όσο αφηγείται, κάνει διάφορες αναδρομές σε άλλους μύθους και στοιχεία της Ελληνικής Μυθολογίας, που ίσως θα καταλάβουν πιο εύκολα όσοι είναι πιο γνώριμοι με αυτά.

Dejavu το gameplay

Έχοντας παίξει αρκετά AC Origins, Odyssey και πλέον Valhalla, το Fenyx Rising ήταν μια πάρα πολύ γνώριμη εμπειρία. Το απλό κλικ είναι το απλό χτύπημα, shift=απλό κλικ είναι το δυνατό χτύπημα (το πρώτο είναι με σπαθί, το δεύτερο με σφυρί), με Alt είναι το dodge, και όταν κάποιος κάνει dodge σε συγκεκριμένα πλαίσια ο χρόνος τρέχει πιο αργά. Αυτά φυσικά ισχύαν και στους τρεις τελευταίους AC τίτλους, και όποιος είχε εξοικειωθεί, το παιχνίδι αυτό θα του είναι ακόμα πιο εύκολο, ειδικά αφού τα hitboxes είναι ακόμα πιο εύκολα. Βέβαια, δεν μπορεί να πάει κάποιος παντού με την λογική του να σπαμμάρει τα χτυπήματα μέχρι να νικήσει. Ενώ αυτό ισχύει στις μάχες με τους πιο αδύναμους και ίσως τους μέτριας δύναμης αντίπαλους, οι πολύ πιο δυνατοί αντίπαλοι, όπως οι 4 μαχητές, χρειάζεται και παράλληλα αρκετή περισσότερη συγκέντρωση από την επόμενη μάχη, γιατί πολύ απλά ο παίκτης μπορεί να πεθάνει πολύ εύκολα.

Από κει και πέρα, τα τρία βασικά όπλα της μάχης είναι το σπαθί, που είναι η απλή επίθεση, το σφυρί που είναι η δυνατή επίθεση, και το τόξο που δεν παίζει και μεγάλο ρόλο όσο ο παίκτης είναι σε μάχη. Στον κόσμο ο παίκτης μπορεί να βρει άλλες εμφανίσεις για αυτά, όπως και διάφορες πανοπλίες και κράνη, καθένα από τα οποία προσθέτει και διαφορετικά perks.

Ο παίκτης βέβαια έχει και μια σειρά άλλα βοηθήματα, όπως τα Godly Powers αλλά και το skill tree, όπου το καθένα προσθέτει και μια μικρή βοήθεια, όπως λόγου χάρη κάποιο νέο combo. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα διάφορα Potions. Υπάρχουν φυσικά τα πολύ παραδοσιακά, τα οποία δίνουν λόγου χάρη παραπάνω ζωή, αλλά υπάρχουν και boosts, όπως για παράδειγμα boost στην άμυνα ή την επίθεση.

Τέλος, πολύ σημαντικό κομμάτι του game είναι και το Hall of Gods, το οποίο ανακαλύπτει ο παίκτης σχετικά γρήγορα μέσα στο παιχνίδι. Εκεί μπορεί να αυξήσει τη συνολική ζωή αλλά και το Stamina του, να πάρει επιπλέον ικανότητες, να αναβαθμίσει τα όπλα του και να τροποποιήσει εξωτερικά τον χαρακτήρα του.

Γραφικά φιλικά για τα παιδιά , όχι για τον υπολογιστή

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα γραφικά έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ, που προσεγγίζει περισσότερο κάτι πιο animated και φιλικό σε παιδιά παρά κάτι ρεαλιστικό. Φυσικά αυτό δεν είναι παράλογο, αφού το παιχνίδι θέλει να δείξει έντονα το μυθοπλαστικό του στοιχείο, φυσικό επόμενο να μην είναι και τα γραφικά υπερρεαλιστικά.

Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι δεν είναι και ιδιαίτερα φιλικό για την GPU. Συγκεκριμένα στο σύστημά μας (Ryzen 5 3600, RX 570 8GB, 16 GB RAM) έτρεχε στα 45 FPS κατά μέσον όρο, στα υψηλότερα γραφικά και σε 1440p ανάλυση. Βέβαια δεν τίθεται τόσο θέμα κακού optimization, αφού τα loading screens είναι απίστευτα μικρά. Ίσως φταίει το ότι το παιχνίδι έχει μεγάλο field of view, και παράλληλα το ότι φορτώνει λεπτομέρειες αρκετά μακριά από τον παίκτη. Πάντως δεν φαίνεται σε κάποιον ακραίο βαθμό ότι χάνει frames ή κολλάει ή οτιδήποτε παρόμοιο, γιατί απλά δεν το κάνει. Το παιχνίδι τρέχει πολύ καλά, και δεν έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα ακόμα και στις πιο απαιτητικές γραφικά στιγμές.

Ήχοι κατάλληλοι για το κλίμα

Ίσως ένα πολύ δυνατό σημείο του παιχνιδιού είναι το Voice Acting. Ο Τυφώνας, ο Προμηθέας και ο Δίας, οι τρεις φωνές που ακούγονται περισσότερο στο παιχνίδι, εκτελούν και οι τρεις τους ρόλους τους φανταστικά. Δεν υπάρχει κάποια σοβαρότητα, και είναι ακριβώς η εκτέλεση που θα περίμενε κανείς από κάποιο show κινουμένων σχεδίων. Υπάρχει διάσπαρτη η υπερβολή αλλά και ο τονισμός των συναισθημάτων, η πλάκα που κάνουν, η ειρωνεία και ένα γενικά πολύ πιο ελαφρύ κλίμα. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτοί οι τρεις αποθεώνουν ώρες ώρες το παιχνίδι, και οι διάλογοι Προμηθέα και Δια πάνω στην αφήγηση είναι από μόνοι τους ένας λόγος για να συνεχίζει να παίζει κανείς.

Από εκεί και πέρα το soundtrack δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνοδεύεται το καρτουνιζέ κλίμα που δημιουργείται από όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, με εξαίρεση τις μεγάλες μάχες, όπου ξαφνικά το παιχνίδι γίνεται αρκετά πιο σοβαρό, κυρίως με τη χρήση του soundtrack.

Τελική Ετυμηγορία

Το Immortals Fenyx Rising είναι ένα σίγουρα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που απευθύνεται σε πολλές ηλικίες. Τα χρώματα, το gameplay, η ιστορία και όλα τα πιο ελαφρά στοιχεία το κάνουν μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία σε σχέση με το μέσο game. Υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα, αφού σταδιακά ο παίκτης γίνεται όλο και πιο δυνατός ενώ οι αντίπαλοι μένουν στο ίδιο επίπεδο, ενώ και τα puzzles από ένα επίπεδο και μετά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Παρ ‘όλα αυτά το παιχνίδι είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και θα το προτείναμε για μια πιο χαλαρή εμπειρία, ειδικά για νεότερους gamers που κάπως πρέπει και αυτοί να μπαίνουν στο κλίμα.

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι .

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Dev απαντάει σε παίκτη που έκανε refund παιχνίδι που βρήκε “καταπληκτικό”

Η Ferrari θα έχει αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι το 2025

FIND US ON