Call of the Sea – Review

Τίτλος: Call of the Sea
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8/12/2020
Διαθέσιμο σε: PC, XONE, XSX, XSS
Δοκιμάστηκε σε: Xbox Series S
Είδος: Περιπέτεια, Παζλ
Προγραμματιστής: Out of the Blue Games 
Εκδότης: Raw Fury
Διανομέας: Xbox Hellas 

Μπορεί το 2020 να ήταν η χρονιά των ΑΑΑ τίτλων και των φανταστικών παιχνιδιών με τεράστιους κόσμους και συναρπαστικά γραφικά, ωστόσο η μαγεία δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο σε αυτά τα παιχνίδια. Ψάχνοντας λίγο καλύτερα, μπορεί κανείς να βρει παιχνίδια “διαμαντάκια” που κρύβονται υπό την σκιά των μεγάλων κολοσσών. Ένα από αυτά τα παιχνίδια, λοιπόν, είναι και το Call of the Sea.

Το νέο παιχνίδι Call of the Sea, προέρχεται από ένα πολύ μικρό Ισπανικό studio 11 ατόμων, ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι Έλληνας. Πρόκειται για ένα indie παιχνίδι και είναι μια πολύ καλή προσπάθεια σε γενικές γραμμές.

Call of the Sea

Το παιχνίδι ξεκινάει με εμάς να χειριζόμαστε την πρωταγωνίστρια, Norah Everhart. Η Norah, βρίσκεται μέσα σε ένα πλοίο στην μέση του ωκεανού, καθώς κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να βρει τον άντρα της, Harry Everhart. Σύμφωνα με την ιστορία του παιχνιδιού, ο Harry, έφτασε μαζί με το πλήρωμά του σε ένα απομακρυσμένο νησί χωρίς όνομα στον χάρτη και χάθηκε μέσα σε αυτό, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι έχει απογίνει τόσο αυτός, όσο και οι συνεργάτες του. Σε μια ύστατη προσπάθεια εύρεσής του, η Norah, παίρνει την μεγάλη απόφαση να τον ψάξει η ίδια, παρά την φαινομενικά ανίατη ασθένεια που την ακολουθεί εδώ και χρόνια.

Το παρελθόν της πρωταγωνίστριας είναι μαύρο, καθώς πολλά μέλη της οικογένειάς της έχουν φύγει λόγω της ασθένειας από την οποία πάσχει και η ίδια. Ωστόσο, γνωρίζει πολύ καλά πως αν καταφέρει να βρει τον άντρα της, θα οδηγηθεί στο φάρμακο για την θεραπεία της. Είναι άραγε τόσο εύκολο αυτό όμως; Η απάντηση είναι όχι.

Call of the Sea

Το Call of the Sea είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας και μυστηρίου, με αρκετούς γρίφους και παζλ. Η Norah καταφτάνει στο νησί και περιηγείται σε εγκαταλελειμμένα τοπία με άπειρη φυσική ομορφιά, σε σκοτεινά μονοπάτια και υγρότοπους, καθώς και σε μεγάλα δάση που κρύβουν μυστικά. Κατά την διαδρομή της για την εύρεση του άντρα της, η Norah θα πρέπει να λύσει αρκετούς γρίφους προκειμένου να προχωρήσει. Οι γρίφοι αυτοί δεν είναι απλοί ή “χαζοί” όπως ίσως περίμενε κανείς για έναν indie τίτλο. Αντ’ αυτού, πρόκειται για ουσιαστικούς γρίφους και παζλ που χρειάζονται παρατηρητικότητα και συγκέντρωση. Στην όλη πορεία, φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα το σημειωματάριο που κρατάει η Norah, μιας και σημειώνει κάθε τι “παράξενο” που βλέπει μπροστά της, δίνοντας στον παίχτη την δυνατότητα να μπορεί ανά πάσα στιγμή να το ανοίξει και να δει σημαντικές λεπτομέρειες για την επίλυση των γρίφων.

Μέσα από ένα ευχάριστο και καθόλου βαρετό gameplay, ξετυλίγεται μια ενδιαφέρουσα ιστορία, που θα έλεγε κανείς ότι αγγίζει και τα συναισθήματα. Στην όλη εμπειρία έρχονται να δέσουν όμορφα και τα ωραία σκηνικά που συναντάμε στην διαδρομή μας, καθώς επίσης και οι ήχοι του παιχνιδιού. Τόσο οι βασικοί ήχοι και τα sound effects όσο και οι ερμηνείες των χαρακτήρων, είναι αρμονικά δεμένα και χωρίς υπερβολές. Για το μέγεθος ενός τέτοιου παιχνιδιού, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η βαρύτητα που έχει δοθεί σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Call of the Sea

Κάπου εδώ, οφείλω να ομολογήσω πως η αρχή του παιχνιδιού μου άφησε λίγο ανάμεικτα συναισθήματα. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι η πρωταγωνίστριά μας, φαίνεται να περπατά πάρα πολύ αργά όταν φτάνει στο νησί. Σε ένα παιχνίδι που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση και το περπάτημα, θα ήθελα να έχω λίγη περισσότερη ελευθερία και να τρέχω πιο άνετα. Σε ορισμένα σημεία ένιωθα ότι το παιχνίδι είναι “χαλασμένο” και ο χαρακτήρας μου κατά λάθος προχωράει τόσο αργά, ωστόσο αυτή ήταν η πραγματική ταχύτητα. Ενδεχομένως, κάτι τέτοιο να δικαιολογείται από τους developers, μιας και η Norah πάσχει εδώ και χρόνια από σοβαρή ασθένεια. Έτσι, τα πόδια της εξασθενούν και το περπάτημα της είναι ολοένα και πιο δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, σύντομα συνήθισα τον τρόπο περπατήματος και ήταν κάτι που δεν με ενοχλούσε στην πορεία.

Call of the Sea

Κλείνοντας, θα ήθελα να εστιάσω στο πόσο ενδιαφέρον χτίζει το παιχνίδι όσο περνάει η ώρα, τόσο με την ιστορία του και την πλοκή του, όσο και με τα όμορφα φυσικά τοπία που ξεπροβάλλουν μπροστά μας. Ο παίχτης θα κληθεί να λύσει αρκετούς γρίφους προκειμένου να προχωρήσει σε νέα μονοπάτια, ενώ η αναζήτηση του συζύγου Harry είναι αυτό που πάντα θα πρέπει να υπάρχει ως στόχος. Οι ήχοι του δένουν απόλυτα με την όλη εμπειρία, ενώ όλα αυτά φαντάζουν ακόμα πιο ενδιαφέροντα αν σκεφτεί κανείς πως το Call of the Sea προέρχεται από ένα μικρό studio.

Το παιχνίδι, μπορεί να το βρει κανείς μέσω της πλατφόρμας του Steam έναντι 19,99€, ενώ υπάρχει και για τις κονσόλες Xbox. Μάλιστα, από την πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας του, ο τίτλος βρίσκεται και στο συνδρομητικό πακέτο του Xbox Game Pass.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η 1η season του Lord of the Rings κόστισε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια

Killers of the Flower Moon: Ξεκίνησαν γυρίσματα για τη νέα ταινία του Scorsese

Το Apex Legends αποκτάει mobile έκδοση αργότερα μέσα στο έτος

FIND US ON