Cyberpunk 2077 – Xbox Series S Review

Τίτλος: Cyberpunk 2077
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10/12/2020
Διαθέσιμο σε: PC, PS4, PS5, XONE, XSX, XSS, Stadia
Δοκιμάστηκε σε: Xbox Series S
Είδος: Sci-Fi
Προγραμματιστής: CD Projekt 
Εκδότης: CD Projekt RED 

Να ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά. Δεν θεωρώ πως υπάρχει άνθρωπος αυτή την στιγμή στον πλανήτη Γη που να θεωρεί τον εαυτό του gamer και να μην έχει έστω ακούσει το παιχνίδι Cyberpunk 2077. Μιλάμε ασφαλώς για το παιχνίδι που μονοπώλησε το ενδιαφέρον τόσο των gamers όσο και πολλών εταιρειών τους τελευταίους μήνες, ενώ μάλιστα δεν το έκανε μόνο πριν την κυκλοφορία του. Ίσως το όνομά του να ακούστηκε ακόμα παραπάνω, αφού κυκλοφόρησε το τίτλος στις 10 Δεκεμβρίου του 2020. Και ο λόγος είναι απλός. Προβλήματα, glitches, bugs, ελάχιστα frames, πανάκριβα συστήματα που γονάτισαν και πολλά άλλα. Στο παρόν review βέβαια, δεν θα μιλήσουμε για όλα αυτά. Θα δούμε πως τρέχει το Cyberpunk 2077 στην νέα κονσόλα της Microsoft, Xbox Series S.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικό review του Cyberpunk 2077 στην έκδοση του PC, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος της CD Projekt Red έλαβε άμεσα πάρα πολλές αρνητικές κριτικές. Εκ πρώτης όψεως, θα έλεγε κανείς πως οι λόγοι που έγινε αυτό είναι όλοι αυτοί που ανέφερα και νωρίτερα. Τα πολλά προβλήματα, τα χαμηλά fps και τα περίεργα bugs. Ωστόσο, αν προσέξουμε λίγο καλύτερα την όλη κατάσταση, τα προβλήματα δεν ήταν ακριβώς αυτά. Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο hype που είχε χτίσει η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια και στην επιμονή της να μας θυμίζει κάθε φορά πως ο τίτλος αναπτύσσεται εδώ και 7-8 χρόνια. Ακούγοντας κάτι τέτοιο, ασφαλώς κάθε gamer σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα περίμενε να παίξει ένα παιχνίδι απόλυτα σωστό, χωρίς προβλήματα και λάθη, ενώ σίγουρα θα ήθελε να μπορεί να το απολαύσει στην αγαπημένη του κονσόλα.

Την στιγμή που ξεκίνησε το development του παιχνιδιού, δεν υπήρχε καν σαν ιδέα η νέα γενιά που έχουμε τώρα, με τα PlayStation 5 και Xbox Series X/S, οπότε είναι απόλυτα λογικό να σκεφτεί κανείς πως η εταιρεία βασίστηκε πάνω στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς για το παιχνίδι της. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται να μην έγινε, μιας και τα προβλήματα που παρουσίασαν οι πιο αδύναμες κονσόλες, PlayStation 4 και Xbox One, είναι τρανταχτά και σίγουρα θορύβησαν και την ίδια την CD Projekt Red. Αφού έτρεξε όλο αυτό το “φιάσκο” για λίγες μέρες, η εταιρεία ενημέρωσε τους gamers να παίξουν το παιχνίδι της αφού βγει το “day one patch” που θα διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα. Πλέον, έχοντας περάσει αρκετές μέρες και ορισμένα updates, δοκιμάσαμε και εμείς το Cyberpunk 2077 στο Xbox Series S.

Cyberpunk 2077

Στην μικρότερη κονσόλα νέας γενιάς, αλλά και στο μικρότερο Xbox που έφτιαξε ποτέ η Microsoft, το παιχνίδι της CD Projekt Red, στην έκδοση 1.0.6.0 φαίνεται να αγγίζει οριακά τα 60GB αποθηκευτικού χώρου.

Ως προς την gaming εμπειρία τώρα, θα πω εξ αρχής πως δεν αντιμετώπισα ουσιαστικά προβλήματα που να με κάνουν να αγανακτήσω με το παιχνίδι. Μπορεί το Xbox Series S να μην έπιασε ούτε για μια στιγμή τα 60fps, όπως θα ήταν δυνατόν να τα πιάσει ένα καλό gaming PC, ωστόσο η συνολική εμπειρία δεν ήταν άσχημη. Ελάχιστες ήταν οι φορές που ένιωσα τα χαμηλά fps, ενώ τις περισσότερες φορές οι κινήσεις και οι αλλαγές στα σκηνικά ήταν ομαλές. Ειδικότερα αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει μια ιστορία να σου πει και δεν είναι κάποιος competitive τίτλος που να απαιτεί αντανακλαστικά και γρήγορες κινήσεις, τότε τα χαμηλά fps που παρουσιάζει η κονσόλα της Microsoft καταλήγουν να είναι ακόμα λιγότερο ενοχλητικά.

Στα των γραφικών, αντιμετώπισα τα αναμενόμενα. Ναι μεν είδα ένα όμορφο παιχνίδι, με κάποιες ιδιαίτερες λεπτομέρειες και μια σκοτεινή πόλη γεμάτη κόσμο και neon επιγραφές, ωστόσο σίγουρα το οπτικό αποτέλεσμα δεν αγγίζει αυτό που μπορεί να προβάλλει ένας υπολογιστής. Η ισχύς που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τα gaming PCs, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των κονσολών. Οπότε ναι, σε πολλές περιπτώσεις εντόπισα κατώτερα γραφικά, πιο γενικευμένα textures, ανθρώπους που δεν είχαν τόση λεπτομέρεια στο σώμα και στο πρόσωπο και μια πόλη που απλά υπάρχει εκεί σαν κάτι απλό και ωραίο. Έχοντας ξοδέψει κάποιες ώρες στο Cyberpunk 2077 και στο PC, μπόρεσα με την μια να εντοπίσω διαφορές που χτύπησαν το μάτι μου, χωρίς ωστόσο να με ενοχλούσαν αν δεν είχα αυτό το μέτρο σύγκρισης εξ αρχής.

Τέλος, μπορεί να διορθώθηκαν πολλά από τα προβλήματα που παρουσίαζε ο τίτλος της CD Projekt Red, ωστόσο ακόμα και τώρα, με την έκδοση 1.0.6.0 του παιχνιδιού, ήρθα και εγώ αντιμέτωπος με ορισμένα bugs και glitches. Είδα τα πόδια μου να κάνουν σπασμωδικές κινήσεις, είδα το αμάξι μου να πετάει στον αέρα όταν το παρκάρω, είδα ανθρώπους του βασικού story να μου απευθύνουν τον λόγο αλλά να κοιτάνε ψηλά και δεξιά, στο υπερπέραν. Όλα αυτά τα μικροπροβλήματα και τα αστεία, κάποιες φορές, bugs και glitches, είναι αυτά που χαλούν την συνολική εικόνα από το να εκθειάσει κανείς τον τίτλο. Ειδικότερα αν σκεφτούμε τα τόσα πολλά χρόνια ανάπτυξης, φαίνεται να μην υπάρχει καμία δικαιολογία για την εταιρεία.

Πλέον, το Cyberpunk 2077, φαίνεται πως χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας έτσι απλά, αφού σύμφωνα με πιο πρόσφατες αναφορές, έχασε περί το 79% των παιχτών του μέσω του Steam. Το νούμερο αυτό είναι τεράστιο και ίσως μπορούμε να το δικαιολογήσουμε, μιας και η εταιρεία δεν άντεξε το hype για το όνομα του Cyberpunk 2077, που η ίδια είχε δημιουργήσει.

Αυτές ήταν οι απόψεις και οι εντυπώσεις μου από το παιχνίδι στην κονσόλα νέας γενιάς Xbox Series S. Αν μου έλεγε κανείς να πω με δυο λόγια την εμπειρία μου, τότε φαντάζομαι πως θα ήταν κάπως έτσι: “Αν η CD Projekt Red δεν μας τόνιζε ξανά και ξανά πως το παιχνίδι βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε development και αν δεν είχα μέτρο σύγκρισης τα gaming PCs με τα εμφανώς καλύτερα γραφικά, τότε θα μιλούσα για ένα άριστο παιχνίδι, με εξαιρετικά γραφικά, ιδανικό story και ενδιαφέρουσα προσέγγιση του μέλλοντος.”

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικό review του Cyberpunk 2077 στην έκδοση του PC, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Όλες οι ανακοινώσεις που είδαμε στο πρόσφατο Nintendo Indie World

Πασχαλινές προσφορές παιχνιδιών από τις εταιρείες Focus και Sold Out

FIND US ON