The Medium – Review

Τίτλος: The Medium
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28/01/2021
Διαθέσιμο σε: PC, XSX, XSS
Δοκιμάστηκε σε: XSS
Είδος: Ψυχολογικό, τρόμου
Προγραμματιστής: Blooper Team 
Εκδότης: Blooper Team
Διανομέας: Microsoft, Xbox Ελλάδας 

Το παιχνίδι The Medium είναι ο πρώτος Xbox Series X/S αποκλειστικός τίτλος και οι προσδοκίες που είχε το κοινό από αυτόν ήταν αρκετά υψηλές. Το παιχνίδι της Blooper Team, του Πολωνικού αυτού studio που μας έχει χαρίσει διαμάντια όπως τα Layers of Fear, Blair Witch και Observer, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2020 στο Xbox Event και από τότε είχε τραβήξει τα βλέμματα των gamers.

The Medium

Το The Medium είναι ένα ψυχολογικό παιχνίδι τρόμου, που συνδυάζει πολλά έξυπνα στοιχεία, γρίφους και περιβάλλοντα που βάζουν τον παίχτη εξ αρχής στο κλίμα. Είναι ανεπτυγμένο στην μηχανή γραφικών Unreal Engine 4, με την μουσική επιμέλεια να έρχεται δια χειρός Akira Yamaoka. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά gameplay, ο τίτλος “δένεται” μαζί σου και σε οδηγεί σε καταστάσεις που θες να εξερευνήσεις και χώρους που θες να επισκεφτείς. Υπό μια οπτική, θα μπορούσαμε να πούμε πως βλέπουμε ένα νέο Silent Hill, με κάποιες επιφυλάξεις.

Όλη η πορεία μας μέσα στο παιχνίδι, γίνεται από τον κεντρικό χαρακτήρα που είναι η Marianne. Μια νεαρή κοπέλα που έχει το χάρισμα του μέντιουμ, έχοντας την δυνατότητα να “μεταπηδά” από τον πραγματικό κόσμο σε αυτόν των πνευμάτων. Σκοπός της είναι να λύσει ένα μυστήριο που την βασανίζει από την παιδική της ηλικία και συνδέεται με τον γραφείο τελετών που είχε ο πατέρας της όταν ζούσε. Στην πορεία του παιχνιδιού, η Marianne μεταφέρεται στο NIWA Resort, ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο εδώ και χρόνια, στο οποίο όμως θα ανακαλύψει και θα λύσει πολλά μυστήρια.

The Medium

Το οπτικό κομμάτι του The Medium είναι αρκετά όμορφο. Οι Πολωνοί μας παρουσιάζουν, ως συνήθως, πολύ ιδιαίτερα γραφικά και χώρους, όπου μας βάζουν κατ’ ευθείαν στην ατμόσφαιρα που θέλουν. Ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός πως η Blooper Team, επέλεξε να δώσει μια Πολωνική νότα στα κτίσματα και στην δομή του τίτλου, με τα κτήρια να είναι “αντιγραφή” κτηρίων σε πραγματικές πόλεις της Πολωνίας. Αν μέσα σε όλα αυτά τα θετικά θα έπρεπε να βρούμε και κάτι αρνητικό, αυτό θα ήταν ίσως οι προσδοκίες που υπήρχαν. Σε ορισμένα σημεία σχεδόν ξέχασα πως παίζω σε next-gen κονσόλα, το Xbox Series S. Να μεν πρόκειται για την πιο αδύναμη κονσόλα νέας γενιάς, ωστόσο τα γραφικά δεν ήταν κάτι το τόσο πρωτοπόρο και ανατρεπτικό. Ας αρκεστούμε στο ότι ήταν απλά καλά και πολύ ικανοποιητικά.

Ο τομέας της μουσικής και του ήχου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Akira Yamaoka σε συνεργασία με τον έδωσαν ένα εξαιρετικό, κατά την γνώμη μου, αποτέλεσμα στον ήχο. Τόσο τα αρχικά soundtracks του τίτλου, όσο και τα ambients και τα sound effects κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν κάτι παραπάνω από προσεγμένα. Ίσως ήταν και το βασικό στοιχείο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στο παιχνίδι και ήθελα να παίξω όλο και πιο πολύ, έχοντας ως μουσική υπόκρουση τους ήχους αυτούς. Οι ερμηνείες και οι διάλογοι είναι επίσης προσεγμένοι, χωρίς όμως να παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα που να τους κάνει να ξεχωρίζουν ή να κουράζουν.

The Medium

Το The Medium είναι ένα παιχνίδι από την Blooper Team, προσωπικά μια αγαπημένη ομάδα καθώς έχω λατρέψει κάθε άλλο παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει, οπότε οι προσδοκίες μου για αυτό ήταν υψηλές εξ αρχής. Παρά τις ελάχιστες αδυναμίες που εντοπίζονται σε συγκεκριμένα σημεία, το παιχνίδι μου άφησε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Ένα όμορφο συναίσθημα, “φορτωμένες” εικόνες και αναμνήσεις καθώς και ένα μυστήριο κατά την διάρκεια του gameplay. Στην εποχή των “alpha”, “beta” και των μισοτελειωμένων εκδόσεων, η Πολωνική ομάδα μας έδωσε έναν ολοκληρωμένο τίτλο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τεράστιες παραγωγές. Η αντιμετώπιση που είχε το Xbox Series S στο παιχνίδι ήταν άξια, χωρίς προβλήματα, κολλήματα ή framedrops. Είναι ένας τίτλος που αξίζει να δοκιμάσει κανείς, είτε είναι λάτρης του είδους είτε όχι.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes EQS με 770 χιλιόμετρα αυτονομίας

Το λογότυπο του The Flash αποκαλύφθηκε καθώς η ταινία ξεκινάει επιτέλους γυρίσματα

Αποκαλύφθηκε ο τίτλος του επερχόμενου Black Panther 2

FIND US ON