Ένα bug στα Windows 10 μπορεί να χαλάσει τον σκληρό δίσκο σας

Ένα ακόμα bug των Windows 10 είδε το φως της δημοσιότητας. Το συγκεκριμένο bug φαίνεται ότι πρωτοεμφανίστηκε στην έκδοση 1803 των Windows 10, στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2018. Από τότε και έως σήμερα υπάρχει σε κάθε έκδοση των Windows 10. Το κακό με την συγκεκριμένη ευπάθεια είναι ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον σκληρό δίσκο σας πριν γίνει αντιληπτή, ενώ μπορεί να βρίσκεται θεωρητικά παντού.

Όλο αυτό προκαλείται από μια γραμμή κειμένου η οποία μπορεί να βρίσκεται σε ένα αρχείο .zip, σε μια συντόμευση και αλλού. Όταν αυτή η γραμμή κειμένου ενεργοποιήσει το bug τότε ένας NTFS δίσκος γίνεται corrupted. Αυτή η διαπίστωση έγινε από τον Jonas L, έναν ερευνητή του ινστιτούτου Infosec.

Σύμφωνα με το  υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δε χρειάζεται να το “ενεργοποιήσει” ο χρήστης. Εάν η συγκεκριμένη γραμμή κειμένου βρίσκεται σε κάποιο αρχεία που θα εκτελεστεί “μηχανικά” από τα Windows 10, τότε θα ενεργοποιηθεί ούτως ή άλλως.

Το συγκεκριμένο bug των Windows 10 απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς όπως αναφέραμε δε γίνεται εύκολα αντιληπτό, ενώ μπορεί να προκαλέσει ζημιά χωρίς να ενεργοποιηθεί από κάποιο χρήστη. Η Microsoft έχει αναγνωρίσει την συγκεκριμένη ευπάθεια και δήλωσε πως εργάζεται στην επίλυση της.

Πολύ πιθανόν η καταστροφή κάποιου δίσκου σας να οφείλεται σε αυτήν την ευπάθεια.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Αναληθείς οι φήμες που θέλουν την Amber Heard απολυμένη από το “Aquaman 2”

No Time To Die: Η νέα αφίσα επιβεβαιώνει την κυκλοφορία στα τέλη του 2021

The Adam Project: Ο σεναριογράφος του αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,870Subscribers