Εθεάθη ακαμουφλάριστο Golf R Estate σε χειμερινές δοκιμές

Η Volkswagen δεν έχει ολοκληρώσει την επέκταση της 8ης γενιάς Golf καθώς η αναμφισβήτητα δυνατότερη έκδοση με το σήμα R δεν έχει πει τη τελευταία της λέξη. Συνδυάζοντας την απόδοση της έκδοσης R με την πρακτικότητα του Estate / Wagon / Variant ή οπωσδήποτε αποφασίσει να το αποκαλέσει η Volkswagen, έρχεται το Golf R Estate . Παραδόξως, οι μηχανικοί της VW δεν έκρυψαν το πρωτότυπο αυτό όχημα καμουφλάροντάς το, με εξαίρεση το γράμμα R που είναι τοποθετημένο κάτω από το λογότυπο VW στο πορτ-μπαγκάζ.

Το όχημα των δοκιμών αυτών ήταν εξοπλισμένο με σύστημα εξάτμισης , με άκρα τιτανίου, που προσφέρονται με επιπλέον 3.800 ευρώ στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας. Επίσης, τα φώτα που είναι τοποθετημένα στην οροφή, δεν θα υπάρχουν, προφανώς, στην τελική έκδοση του οχήματος, καθώς αυτά χρησιμοποιούνται μόνο στη φάση δοκιμών κατά τη διάρκεια των μακρών και σκοτεινών χειμώνων στη βόρεια Ευρώπη.

Golf R Wagon

Οι τεχνικές προδιαγραφές είναι ήδη γνωστές, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Estate θα έχει τον ίδιο κινητήρα 2.0 TSI με το Golf R hatchback. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2 λίτρων είναι ικανός να παράξει 315 ίππους ροπή 420Nm ροπής, επιτρέποντας στο πανέμορφο Golf να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά αν επιλέξει κανείς το εξτρά πακέτο R-Performance για 2.265 ευρώ, παύει να υπάρχει περιοριστής επιτρέποντας στο Golf R να φτάσει τα 270 χλμ./ώρα.

Αναμένεται πως το Wagon θα είναι διαθέσιμο μονάχα με τετρακίνηση, αν και θα είναι λίγο πιο αργό, καθώς θα φέρει λίγο περισσότερο βάρος. Η μικρή πτώση της απόδοσης θα αντισταθμιστεί από την πρόσθετη πρακτικότητα της κατοχής ενός Wagon, καθώς η χωρητικότητα φορτίου θα είναι κατά πολύ υψηλότερη από το τυπικό hatchback.

Με την VW να απομακρύνει σχεδόν όλο το καμουφλάζ, η αποκάλυψη του Golf R Estate θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η τιμή του, πιθανώς, θα είναι υψηλότερη των 49.260 ευρώ του αντίστοιχου Golf R hatchback στη Γερμανία.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Έφτασε η νέα παντοδύναμη BMW M5 CS με 626 ίππους

Αρκετοί ενεργοί χρήστες και συνδρομητές στα Xbox Live και Game Pass

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,820Subscribers