Αντιμέτωπες με τεράστια προβλήματα Volkswagen, Nissan και άλλες λόγω πανδημίας

Όπως έχουμε δει τον τελευταίο καιρό υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε chip, ημιαγωγούς και ηλεκτρονικές συσκευές κάθε είδους γενικότερα για πολλούς λόγους, με τους δύο κύριους να είναι η πανδημία του COVID-19 και οι ενέργειες της πρώην κυβέρνησης Trump των ΗΠΑ και οι εμπορικές επιθέσεις αυτής προς την Κίνα οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις επιδείνωσαν το πρόβλημα. Πλέον, το πρόβλημα χτύπησε και τις αυτοκινητοβιομηχανίες όπως τη Volkswagen σε όλο τον κόσμο, με τις εταιρείες να αναγκάζονται να σταματήσουν προσωρινά τις γραμμές παραγωγής τους.

Μέχρι στιγμής το πρόβλημα έχει χτυπήσει τις Volkswagen, Ford Motor Co., Subaru, Toyota, Nissan Motors, Fiat Chrysler Automobiles (Stellantis) και άλλες, ενώ το πρόβλημα αυτό δεν είναι απίθανο να κλιμακωθεί αν η έλλειψη δεν καλυφθεί.

Στην περίπτωση της VW, το Automobilwoche ανέφερε πως σύμφωνα με τις πηγές του, η Volkswagen πραγματοποίησε meetings με εναλλακτικούς προμηθευτές ημιαγωγών, αλλά υπήρχαν παρόλα αυτά ανησυχίες ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες κόστη και επομένως υψηλότερες τιμές.

Το περιοδικό επίσης ανέφερε πώς η Volkswagen σκοπεύει να διασφαλίσει ότι τόσο η Continental όσο και η Bosch θα μοιραστούν το βάρος και αποζημιώσουν εν μέρει την εταιρεία για αυτό το πρόσθετο κόστος. Το Reuters, το οποίο πρωτοδημοσίευσε την είδηση σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε πως οι εκπρόσωποι της VW αρνήθηκαν άμεσα οποιαδήποτε αιτήματα σχολιασμού, πράγμα πως ίσως δείχνει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier μάλιστα, ζήτησε από τον Ταϊβανέζο ομόλογό του, Wang Mei-hua, να πείσει τους ταϊβανέζους κατασκευαστές να βοηθήσουν στη μείωση της έλλειψης chip, η οποία παρεμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Πηγή:

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Intel: Πρόστιμο $2 δις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων πατέντας

Porsche Taycan Cross Turismo: H επιτομή μεταξύ station wagon και SUV

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,860Subscribers