Το νέο Lexus IS 500 έρχεται με V8 κινητήρα και 472 ίππους

Το Lexus IS 500 F Sport Performance του 2022 καταφθάνει φέροντας και πάλι έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5 λίτρων με συνολική ισχύς 472 ίππων στις 7.200 σ.α.λ. Ο παντοδύναμος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων που επιταχύνει το όχημα στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση του νέου sedan της Lexus ανέρχεται στα 9,8 λίτρα/100χλμ σε μικτό κύκλο.

Το πιο ισχυρό μοντέλο της σειράς IS ζυγίζει 1.765 κιλά, μόλις 65 κιλά περισσότερο από το υπάρχον IS 350 F Sport. Το IS 500 F Sport Performance διατίθεται στην στάνταρ έκδοση με το πακέτο Dynamic Handling που περιλαμβάνει προσαρμόσιμη ανάρτηση και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Τα φρένα έχουν διαστάσεις 14,0 ίντσες μπροστά και 12,7 ίντσες στο πίσω μέρος, έναντι τα 13,1 ιντσών και 11,7 ιντσών αντίστοιχα για το IS 350 F Sport.

Η βελτιωμένη απόδοση συνοδεύεται από αναβαθμισμένη τεχνολογία ασφάλειας. Περιλαμβάνεται ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας “Lexus + 2.5” που περιέχει ανίχνευση πεζών, υποβοήθηση τιμονιού έκτακτης ανάγκης, adaptive cruise control, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας με υποβοήθηση τιμονιού και πολλά άλλα.

Το sedan της Lexus φέρει επίσης μια πιο επιθετική εμφάνιση με εξογκώματα τα οποία αυξάνουν το πλάτος κατά 5 εκατοστά. Τα φτερά είναι ευρύτερα και προσφέρουν χώρο για τροχούς 19 ιντσών της Enkei με σχεδιασμό 10 ακτίνων. Όπως το RC F και το παλιό IS F, υπάρχουν δύο διπλές απολήξεις εξάτμισης κολλητά η μία στην άλλη σε κάθε πλευρά του πίσω μέρους.

Η Lexus κάνει κάποιες μικρές αλλαγές και στο εσωτερικό βάζοντας ένα θερμαινόμενο τιμόνι στη στάνταρ έκδοση και έχοντας διαθέσιμα διαφορετικά πεντάλ ανάλογα με τις οπτικές αρέσκειας του καθενός. Υπάρχουν επίσης σήματα F Sport Performance σε όλη την καμπίνα. Το Lexus IS 500 F Sport Performance θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο με τις πρώτες μονάδες να αναμένεται να φθάσουν στους καταναλωτές στις αρχές του επόμενου έτους. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τις τιμές, τα επίπεδα εξοπλισμού και τις επιλογές χρωμάτων αργότερα όσο κοντεύουμε στη κυκλοφορία.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Θα δούμε την Daisy Ridley στο ρόλο της Spider-Woman;

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 – Αναβολή για μετά το 2021

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers