Teardown του Dualsense αποκαλύπτει την αιτία της βλάβης στο μοχλό

Πρόσφατα η Sony κατηγορήθηκε ανοικτά για προβλήματα στο μοχλό του χειριστηρίου Dualsense και τώρα ένα teardown μας αποκαλύπτει την αιτία αυτού. Το νέο video του καναλιού iFixit, που αποσυναρμολογεί συσκευές εδώ και χρόνια για να εξετάσει το πώς λειτουργούν, αποκαλύπτει γιατί το Dualsense φαίνεται καταδικασμένο να υποφέρει από τέτοια προβλήματα.

Στο video αναφέρεται ότι τα χειριστήρια των PlayStation, Nintendo και Xbox έχουν μια μακρά ιστορία από προβλέψιμα προβλήματα που μπορούν να προληφθούν, χάρη στο stock joystick hardware που χρησιμοποιούν. Κάτι πολύ σημαντικό που λέγεται κατά τη διάρκεια του video είναι ότι τα χειριστήρια DuaShock 4, Xbox One και Xbox One Elite μπορούν να ξεπεράσουν το όριο ζωής τους με λίγο περισσότερες από 400 ώρες χρήσης. Αν αναλογιστούμε ότι κοστίζουν πάνω από 60€, η διάρκεια αυτή κρίνεται μικρή.

Η διάρκεια ζωής ενός joystick τοποθετείται περίπου στους 2.000.000 κύκλους, ενώ το πάτημα αυτού, περίπου στους 500.000 κύκλους. Αυτό συμβαίνει διότι το ποτενσιόμετρο φθείρεται μετά από συνεχόμενη χρήση. Επιπλέον, ο μηχανισμός του συσπειρωμένου ελατηρίου που επαναφέρει το μοχλό στο κέντρο, αρχίζει και τεντώνεται μετά από μεγάλη χρήση και να παραμορφώνεται.

Αν χρησιμοποιήσουμε ως σταθερά για τη φθορά το Call of Duty: Warzone, το Dualsense σύμφωνα με το teardown που έγινε, έχει διάρκεια ζωής 417 ωρών, προτού αρχίσει να φθίνει η απόδοσή του. Με άλλα λόγια, με δύο ώρες χρήσης την ημέρα, στους επτά μήνες το χειριστήριο αρχίζει να μην είναι αξιόπιστο.

Το καλό για όσους αντιμετωπίζουν το λεγόμενο “drift”, είναι ότι το παραπάνω video εξηγεί λεπτομερώς πώς μπορείτε να επισκευάσετε το χειριστήριό σας. Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Sony έχει παρουσιάσει ένα προϊόν που δεν έχει κατορθώσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Αλλά τουλάχιστον υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για αυτό.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Ο γιος του Tom Hanks κατηγορείται για κακοποίηση της πρώην του

Το Outriders φαίνεται να ταλανίζεται από προβλήματα

Dev απαντάει σε παίκτη που έκανε refund παιχνίδι που βρήκε “καταπληκτικό”

FIND US ON