Σημαντική πτώση για το μερίδιο των AirPods στην αγορά

Η Apple παραμένει στην κορυφή στην αγορά όσο αφορά στα ασύρματα earbuds, αλλά πλέον δεν έχει τόσο μεγάλη απόσταση από όσους ακολουθούν. Τα AirPods κατείχαν κάποια στιγμή το 41% της αγοράς στον τομέα αυτό, νούμερο που πλέον έχει πέσει στο 29%, γεγονός που συνιστά μια σημαντική πτώση, που δεν είναι όμως αρκετή για να ρίξει τον αμερικανικό κολοσσό από την κορυφή.

Μια έρευνα του Counterpoint Research για το τρίτο τρίμηνο του 2020 δείχνει ότι υπάρχει μεν μια πτώση, η οποία είναι όμως εν μέρει πλασματική. Αυτό συμβαίνει διότι έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός, κυρίως από την πλευρά της Xiaomi. Παρά φυσικά τη δυναμική είσοδό της στο χώρο, η Xiaomi ελέγχει το 13% της αγοράς, γεγονός που δείχνει ότι απέχει αρκετά ακόμα από το να ανησυχήσει την Apple.

AirPods

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο, μοιάζει με μια σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Από τη μια η Apple πουλά ακριβά ασύρματα ακουστικά, με τα AirPods, ενώ από την άλλη, η Xiaomi έχει πολλά μοντέλα στο τιμολογιακό εύρος μεταξύ $20 και $50. Έτσι, η Xiaomi βασίζεται στο ότι προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές, των οποίων ακόμα και ενδεχόμενη αναξιοπιστία, αντισταθμίζεται από τη χαμηλή τους τιμή. Η Apple πάλι, κερδίζει πολλά από το οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει, με όσους αγοράζουν ένα από τα προϊόντα της να έχουν μεγάλη πιθανότητα να επιλέξουν και αρκετά άλλα. Ειδικά από τη στιγμή που οι συσκευές βρίσκονται άμεσα, χωρίς να χρειαστούν ειδικές ρυθμίσεις ή κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ, αργότερα μέσα στο έτος και συγκεκριμένα το Μάρτιο, η Apple αναμένεται να αποκαλύψει τα Airpods 3. Είναι πιθανό να δούμε και τα Airpods 2 Pro, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι σχετικά με το πότε μπορούμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Η λογική, λοιπόν, λέει ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τα σκήπτρα στην αγορά των ασύρματων earbuds για αρκετό καιρό ακόμα. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Η extended έκδοση του Death Stranding φαίνεται να οδεύει προς ανακοίνωση

Mία Porsche Taycan 4s γίνεται πραγματικό έργο τέχνης

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,870Subscribers