Σύμφωνα με έρευνες τα smartwatches μπορούν να διαγνώσουν τον Covid-19

Σύμφωνά με ερευνητές της , κάποια ειδικά διαμορφωμένα smartwatches να μπορούν να διαγνώσουν τον Covid-19. Σε συνδυασμό με μια έρευνα του Stanford βρέθηκε ότι το 81% που είχαν Covid-19 και κάποιο tracker από την Garmin,Fitbit ή την Apple παρατήρησαν αλλαγές στους καρδιακούς παλμούς τους. Η έρευνα της Mount Sinai αναφέρει πως το γεγονός αυτό εντοπίστηκε σε Apple Watch.

Η έρευνα αποτελείται από “297 health care workers” με όνομα “Warrior Watch”. Οι ερευνητές χρησιμοποιήσαν ειδικά διαμορφωμένα Apple Watches, με ειδικές εφαρμογές όπου παρακολουθούσαν τους καρδιακούς παλμούς. Περεταίρω έρευνες άλλων εταιρειών δείχνουν πως δεν είναι απαραίτητοι οι ειδικοί αλγόριθμοι, συγκριμένα αναφέρθηκε πως η αύξηση του ρυθμού αναπνοής κατά την διάρκεια της νύχτας είναι σημάδι πως ίσως υπάρχει κάτι.

Η ανάπτυξη ενός τρόπου για τον εντοπισμό ατόμων που μπορεί να είναι άρρωστα ακόμη και πριν μάθουν ότι έχουν μολυνθεί θα ήταν πραγματικά μια σημαντική ανακάλυψη στη διαχείριση του COVID-19. Αυτή η τεχνολογία μας επιτρέπει όχι μόνο να παρακολουθούμε και να προβλέπουμε τα αποτελέσματα της υγείας, αλλά και να παρεμβαίνουμε εγκαίρως και απομακρυσμένα, κάτι που είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που απαιτεί από τους ανθρώπους να μείνουν μακριά.

smartwatches Covid-19

Υπάρχουν επίσης αναφορές πως μια εταιρεία εργάζεται πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα Smartwatches έτσι ώστε να μπορεί να διαγνωστεί ο Covid-19 και με αυτόν τον τρόπο. Να τονίσουμε πως δεν έχουμε καμία σχέση με την ιατρική και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα αποτελέσματα μιας τέτοιας έρευνας ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Ακολουθούν διάφορες διαπιστώσεις από τις ερευνητικές ομάδες:

Το ρολόι έδειξε σημαντικές αλλαγές στις μετρήσεις HRV έως και επτά ημέρες πριν τα άτομα βγουν θετικά μέσω test επιβεβαιώνοντας τη πως πάσχουν από την λοίμωξη COVID-19.

 

Έχουν γίνει μελέτες όπου, εάν ο αναπνευστικός ρυθμός σας αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι μπορεί να έχετε κάτι. Στην πραγματικότητα ήταν το Whoop που είπε ότι ο αναπνευστικός ρυθμός αυξήθηκε και γι ‘αυτό σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι “μολυσμένος”.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Ανακοινώθηκαν τρεις τίτλοι για το επερχόμενο Spider-Man 3

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers