CS:GO – Πάνω από 35 pro παίκτες του τέθηκαν σε αναστολή λόγω στοιχημάτων και στημένων παιχνιδιών

Στα τέλη του 2020, το Esports Integrity Commission (επιτροπή ακεραιότητας esport) ξεκίνησε να ερευνάει και να αναστέλλει επαγγελματίες παίκτες του CSGO (Counter-Strike Global Offensive) για παράνομα στοιχήματα και πρακτικές καθορισμένων αποτελεσμάτων των αγώνων. Καθώς προχωρούσε η έρευνα πιάστηκαν αρκετοί επιπλέον παίκτες, αναγκάζοντας την επιτροπή να επιβάλλει απαγορεύσεις σε άλλους 35 παίκτες.

Χθες, η επιτροπή ανακοίνωσε πως ώς μέρος της τρέχουσας έρευνας των αγώνων της ESEA στην Αυστραλία, έχει αναστείλει μέχρι στιγμής 35 competitive παίκτες του CSGO. Οι όροι της αναστολής ήταν διαφορετική για τον κάθε ένα, με μερικούς μάλιστα να αποκλείονται από όλα τα τουρνουά για πέντε χρόνια.

“Τα τελευταία χρόνια, η ESIC διερευνά περιπτώσεις παραβίασης συμπεριφοράς στοιχημάτων και ύποπτων χειρισμών αγώνων σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό το ζήτημα δεν γίνεται μόνο σε events του ESEA, αλλά εκεί θα εστιάσουμε προς το παρόν.”, δήλωσε το Esports Integrity Commission.

Δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, μιας και η ESIC είχε κάνει μια αντίστοιχη έρευνα τον περασμένο Οκτώβριο την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

csgo betting ban esic

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα στις κυρώσεις που μπορούν να λάβουν οι παίκτες. Για παράδειγμα εαν κάποιος παίκτης βρεθεί να στοιχηματίζει σε αγώνες, μπορεί να αποκλειστεί για 12 μήνες. Εάν ένας παίκτης στοιχηματίσει στους δικούς του αγώνες, η περίοδος αναστολής ανέρχεται σε 24 μήνες. Εάν ο παίκτες είχε στοιχήματα σε περισσότερους από 10 αγώνες θα οδηγήσει σε αναστολή 36 μηνών, ενώ το στοιχηματίζεις εναντίων της δική σας ομάδα θα οδηγήσει σε αναστολή 48 μηνών. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, εάν στοιχηματίσει ο παίκτης εναντίων της δικής του ομάδας περισσότερο από 10 φορές θα απαγορευτεί για 60 μήνες.

Μέχρι στιγμής, 27 παίκτες έχουν τεθεί σε αναστολή για 12 μήνες. Τρεις παίκτες τέθηκαν σε αναστολή για 24 μήνες, ένας παίκτης για 36 μήνες, επτά παίκτες για 48 μήνες και τέλος, τρεις ακόμη παίκτες τέθηκαν σε αναστολή για την μέγιστη ποινή των 60 μηνών.

Στην προκειμένη περίπτωση, η απαγόρευση από μερικά τουρνουά είναι το λιγότερο που έχουν στο νου τους οι συγκεκριμένοι παίκτες. Η παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα μπορεί να διωχθεί ποινικά, επομένως υπάρχει η πιθανότητα να εμπλακεί και ο νόμος σε αυτές τις υποθέσεις. Ως τώρα, η συγκεκριμένη έρευνα έχει επικεντρωθεί σε τουρνουά με έδρα την Αυστραλία, αλλά το ESIC διεξάγει επίσης έρευνες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Netflix: Αυτές τις ταινίες και σειρές θα δούμε το Φεβρουάριο

Οι fans του Resident Evil μαζεύουν χρήματα στη μνήμη της Jeanette Maus

FIND US ON

6,170Fans
727Followers
301Followers
1,830Subscribers