Αναμένεται σύντομα ο νέος Samsung Exynos για υπολογιστές – Θέλει να ανταγωνιστεί τον Apple M1

Όπως φαίνεται η Samsung δεν θέλει να ανταγωνίζεται την Apple μόνο στην κατηγορία των smartphones. Αναφορές δηλώνουν πως η Samsung εργάζεται σε Exynos chip το οποίο θα έρθει ειδικά για PCs. Όπως φαίνεται ο PC Exynos θα βασίζεται στον πιο πρόσφατο chip της εταιρείας και θέλει να ανταγωνιστεί τον M1 της Apple. Μέσω αυτής της είδησης επιβεβαιώνονται και παλαιότερες φήμες γύρω από την Samsung και την AMD.

Ο νέος επεξεργαστής φαίνεται πως θα έρθει με την τελευταία διαδικασία EUV 5nm της Samsung. Εσωτερικά βλέπουμε έναν ισχυρό Cortex-X1 χρονισμένο στα 2,9GHz, εκτός αυτού υπάρχουν άλλοι 3 μεγάλους πυρήνες A78 χρονισμένοι στα 2,8GHz. Τέλος υπάρχουν ακόμα 4 A55 πυρήνες στα 2,2GHz. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως τα γραφικά του συγκεκριμένου επεξεργαστούν θα είναι της AMD, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα για αυτό το θέμα.

Η αναφορά σχετικά με πιθανή συνεργασία της Samsung και της AMD υπάρχει εδώ και λίγο καιρό. Η αλήθεια είναι πως η αναφορά δεν αναφερόταν σε chip που θα χρησιμοποιηθεί σε PCs.

Σύμφωνα με την πηγή θα δούμε τον νέο Samsung Exynos για PCs στα τέλη του φετινού έτους. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες καθώς δεν έχουν αναφερθεί. Αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στο έτος που σχετίζονται με επιδόσεις, τιμές και άλλα.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το Efuse είναι η πλατφόρμα που θέλει να γίνει το LinkedIn των gamers

Ακόμα περισσότερα games αποκτούν υποστήριξη DLSS

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers