Nvidia mining limiter: Ισχύει μόνο για την RTX 3060 και δεν μπορεί να παρακαμφθεί

Η Nvidia ανακοίνωσε τις νέες mining κάρτες γραφικών της, μαζί με το γεγονός ότι η RTX 3060 θα έχει περιοριστή στις επιδόσεις της στο mining Ethereum. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η κάρτα δε θα γίνει βορά των miners και η διαθεσιμότητά της θα διατεθεί αποκλειστικά σε gamers. Ωστόσο, το mining δεν είναι η αποκλειστική αιτία των ελλείψεων, οπότε ο ενθουσιασμός πρέπει να παραμείνει χαμηλά.

Το πρώτο που σκεφτήκαμε όλοι στο άκουσμα της είδησης ήταν ότι, αφού ένας driver είναι υπεύθυνος για τον περιορισμό, ότι θα δούμε τέτοιους drivers σε όλα τα μοντέλα της Nvidia, καθιστώντας τα ακατάλληλα για mining Ethereum. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει, αφού ο εν λόγω driver αφορά αποκλειστικά στην RTX 3060 για την ώρα. Για τις μελλοντικές κάρτες γραφικών δε γνωρίζουμε, αλλά οι υπάρχουσες δε θα επηρεαστούν. Η εταιρεία τονίζει ακόμα ότι η παραγωγή των καρτών που προορίζονται αποκλειστικά για mining δε θα επηρεάσει την ικανότητά της να παράγει gaming κάρτες γραφικών, είδηση που αν μη τι άλλο είναι σημαντική.

Η Nvidia ακόμα ότι ο περιοριστής που θα τοποθετηθεί στην RTX 3060 για το mining δε θα μπορεί να παρακαμφθεί. Δεν υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσει κανείς με hacking, καθώς υπάρχει μια ασφαλής σύνδεση μεταξύ του driver, του επεξεργαστή της κάρτας και του BIOS. Ο λόγος που ο περιορισμός αφορά μόνο στο Ethereum είναι ότι πρόκειται για το πιο ευρέως διαδεδομένο κρυπτονόμισμα για mining με χρήση κάρτας γραφικών. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα άλλα κρυπτονομίσματα δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη ζήτηση των καρτών γραφικών.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα είναι αισθητά πιο εύκολο (και λιγότερο κοστοβόρο) για κάποιο να αγοράσει μια RTX 3060 μετά τις ενέργειες της Nvidia. Υπενθυμίζουμε ότι η κάρτα θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου και έχει MSRP $329. Ας ελπίσουμε όχι μόνο να είναι καλύτερη η διαθεσιμότητα, αλλά και να είναι καλύτερες οι τιμές.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Ghostrunner: Φέρνει free modes, νέο DLC και φυσική έκδοση για το Switch

Η ταινία “Saints Row” θα έχει επιρροές από τον Κινηματογράφο των ’70s

FIND US ON