Το Signal συναντά μεγάλες τεχνικές δυσκολίες μετά από 40εκ νέους χρήστες σε μια εβδομάδα

Η πλέον πασίγνωστη open-source υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων “Signal” συνάντησε τεράστιες τεχνικές δυσκολίες και φαίνεται πως είναι εντελώς εκτός λειτουργίας για πολλούς χρήστες.

Εκατομμύρια νέοι χρήστες μεταφέρθηκαν στο Signal μετά από την προώθησή του από τον Edward Snowden και τον Elon Musk ο οποίος tweetαρε χαρακτηριστικά “Use Signal”, αλλά επίσης λόγω και των νέων αλλαγών στην πολιτική απορρήτου του WhatsApp, οι οποίες ουσιαστικά έδωσαν στους χρήστες ένα “ultimatum”: είτε μπορείς να συμφωνήσεις να μοιραστείς τα στοιχεία σου με το Facebook είτε μπορείς να σβήσεις τον λογαριασμό σου. Προφανώς αυτό δεν άρεσε στον κόσμο, καθώς είδαμε και τώρα είδαμε το Signal να αποκτά τουλάχιστον 40εκ. χρήστες μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Ο Edward Snowden μάλιστα, ο οποίος είναι μεγάλος υποστηρικτής του Signal χρόνια τώρα, σχολίασε την υπόθεση λέγοντας στο Twitter ότι αυτή η έξοδος πλήθους από το WhatsApp “είναι ίσως η μεγαλύτερη ψηφιακή μετανάστευση που έχουμε δει ποτέ.”

Οι περισσότερες από τις απαντήσεις έδειχναν κατανόηση, με πολλούς ανθρώπους να επισημαίνουν ότι καμία υπηρεσία στον κόσμο δε δημιουργήθηκε για να χειριστεί την απόκτηση 40 εκατομμυρίων νέων χρηστών σε μια εβδομάδα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Κάποιος άλλος χρήστης του Twitter είπε ότι σύμφωνα με αναφορές, το Signal έχει κατά μέσο όρο 3.900 νέους χρήστες ανά λεπτό από τις 7 Ιανουαρίου. Μια άλλη πρόσφατη δημοσίευση του επίσημου λογαριασμού στο Twitter, δείχνει ότι το Signal έχει 40 εκατομμύρια νέες εγκαταστάσεις μόνο στο Android τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, η αισιοδοξία κατέληξε να γίνει αιτία ανησυχίας. Ένας από τους χρήστες που απάντησαν στο tweet του Signal αποκάλυψε ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί servers του Amazon Web Services, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει να κλιμακώσουν τους νέους χρήστες. Επίσης μια ανάρτηση του 2018 από το επίσημο blog του Signal φαίνεται να το επιβεβαιώνει αυτό.

Τι σημαίνει αυτό; Το AWS είναι η ίδια πλατφόρμα που ουσιαστικά “έσβησε από το χάρτη” το Parler το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Amazon έδωσε στο Parler για να εφαρμόσουν συστήματα αστυνόμευσης περιεχομένου, κάτι που όχι μόνο ήταν εναντίον στην ιδεολογία της εταιρείας, αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Ο Hennessey αναβαθμίζει την McLaren 765LT στους 1000 ίππους

Το Mansory Stallone GTS είναι μία Ferrari 812 με 830 ίππους

Αποκαλύφθηκε το μέγεθος του Resident Evil Village

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,870Subscribers