Bitcoin: Σπάει κάθε ρεκόρ μετά από ανακοινώσεις Mastercard, BNY Mellon και BlackRock

Το Bitcoin χθες άγγιξε ακόμα ένα all-time high, αμέσως μετά την ανακοίνωση της BNY Mellon ότι θα δημιουργήσει μια νέα μονάδα που θα βοηθά τους πελάτες να κρατούν, μεταφέρουν και να εκδίδουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ταυτόχρονα με την BNY Mellon, επίσης, ανακοινώθηκε πρόσφατα πως η Mastercard ενδέχεται να επιτρέψει συναλλαγές με πολλά διαφορετικά κρυπτονομίσματα σύντομα (μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο εδώ).

Έτσι, το Bitcoin έφτασε στο νέο ρεκόρ των $48.481,45 (δηλαδή σχεδόν σαράντα χιλιάδες ευρώ) τα ξημερώματα της πέμπτης. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, τουλάχιστον όσον αφορά στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς, έχει ανέβει μέχρι στιγμής περίπου 66% από την αρχή του έτους, ενώ η αύξηση σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020 αγγίζει το 1.200%.

Δείτε επίσης: Πώς η Βουλγαρία έγινε ο 2ος μεγαλύτερος κάτοχος Bitcoin στον κόσμο

Οι ανακοινώσεις των BNY Mellon και Mastercard ήρθαν μόλις λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Elon Musk πως αγόρασε $1,5 δις. σε κρυπτονομίσματα και πως σύντομα η Tesla θα δέχεται κρυπτονομίσματα σαν μέθοδο πληρωμής για τα αυτοκίνητα και τα λοιπά προϊόντα της. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως πριν από έναν μήνα, η BlackRock Inc, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, πρόσθεσε το Bitcoin ως επιλέξιμη επένδυση σε δύο διαφορετικά ταμεία. Φαίνεται πως μετά από χρόνια χλευασμού και άρνησης, το Bitcoin ήρθε για να μείνει στο mainstream.

Στην άλλη πλευρά του στρατοπέδου, το Ethereum ανέβηκε 3% αυτήν την εβδομάδα, αγγίζοντας τα $1.839 την Τετάρτη για μερικά λεπτά, πριν σταθεροποιηθεί περίπου στα $1.793, λίγες μέρες μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο Chicago Mercantile Exchange.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Οι hackers ξεκίνησαν να εκβιάζουν τη CD Projekt Red με τις πρώτες διαρροές

Η Epic Games διεξάγει δικό της Showcase με αποκλειστικές εκπτώσεις

FIND US ON

6,171Fans
727Followers
301Followers
1,830Subscribers