Υπάλληλος θετική στον κορωνοϊό φέρεται να αναγκάστηκε να εργαστεί σε ελληνική αλυσίδα τεχνολογίας

Όπως φανερώνει ο λογαριασμός στο Instagram, υπάλληλος σε  υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας ειδών τεχνολογίας προειδοποιήθηκε πως εάν δεν παρουσιαζόταν για εργασία, παρά το ότι βγήκε θετική στον κορωνοϊό, θα της αφαιρούνταν η άδεια, καθώς οι ιθύνοντες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν άλλη αναβολή. Βεβαίως σύμφωνα με τα πρότυπα, αν σε κάποιο κατάστημα βρεθεί ένα κρούσμα, χρειάζεται τουλάχιστον απομόνωση του ατόμου που βγήκε θετικό, καθώς και μια στοιχειώδης απολύμανση του χώρου.

Φυσικά, καταλαβαίνει κανείς πόσο ειδεχθές είναι να μένει κάποιο κατάστημα στο οποίο βρέθηκε ένας υπάλληλος με κορωνοϊό, ανοιχτό, χωρίς μάλιστα να γίνεται απομόνωση του κρούσματος. Επίσης, η ενέργεια αυτή αποτελεί παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων της εργαζόμενης.

Όλα αυτά είναι απαράδεκτο να γίνονται στο βωμό του κέρδους, σε μια περίοδο μάλιστα που το λιανεμπόριο προσπαθεί δειλά δειλά να επαναλειτουργήσει. Είναι σαφές πως τέτοιες αυθαιρεσίες, πέραν του ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, θα αποτελέσουν τροχοπέδη και στην προσπάθεια να λειτουργήσουν και πάλι τα καταστήματα, εν μέσω πανδημίας.

Αν μη τι άλλο, δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να έχει γίνει κάτι που δε γνωρίζουμε. Η καταγγελία είναι σαφής και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση από τη μεριά της αλυσίδας καταστημάτων.

Εννοείται πως είναι περιττό να πούμε πως όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία δεν μπορούμε και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό κανάλι παρουσίασε CGI βίντεο ως πραγματικό πλάνο

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Intel Xe-HPG DG2: Στοχεύει σε επιδόσεις ανάλογες της RTX 3070

Ο Zlatan Ibrahimovic είναι ο Antivirus στη νέα ταινία “Asterix and Obelix”

FIND US ON