Τρέξτε Ubuntu σε iPhone 7 με το Checkra1n exploit

Όπως γνωρίζουμε εδώ και χρόνια η Apple έχει τον έλεγχο όσον αφορά στο λογισμικό της. Το κρατάει κλειστό προς το κοινό, με πάρα πολλές δυνατότητες μεν, αλλά χωρίς ελευθέρια στο χρήστη να το προσαρμόσει όπως αυτός θέλει, δε. Η Apple έχει χτίσει με αυτόν τον τρόπο ένα φράγμα ώστε οι χρήστες της να μην μπορούν να πειραματιστούν με τις συσκευές της.

Από την άλλη, υπάρχει μία ομάδα, μία κοινότητα Jailbreak που πάει ενάντια σε αυτή τη πολιτική της εταιρείας. Χρήστης ενός iPhone 7 κατάφερε να τρέξει Ubuntu στη συσκευή, χρησιμοποιώντας το Checkra1n exploit. Αυτό που εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι το iPhone 7 παρουσίαζε ένα νεκρό τσιπ αποθήκευσης. Ωστόσο, ο χρήστης του κατάφερε να το προσπεράσει και να τρέξει το Ubuntu στο iPhone 7 χρησιμοποιώντας το εργαλείο Checkra1n. Ενώ οι περισσότεροι χρήστες jailbreak απλώς θα εγκαθιστούσαν το exploit για να επωφεληθούν από τις αλλαγές του jailbreak, ο χρήστης newhacker1746 μπόρεσε να το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Για να ενεργοποιηθεί το Ubuntu στο iPhone 7, ο χρήστης έπρεπε πρώτα να κάνει jailbreak τη συσκευή του χρησιμοποιώντας το Checkra1n. Ενώ αυτό ακούγεται αρκετά απλό, η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη για κάποιον που δεν έχει οικειότητα με τη γραμμή εντολών και το τερματικό. Κι αυτό διότι μη γνωρίζοντας πώς να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω, η συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε Bricked κάνοντας κάποιο λάθος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο:

Αν λοιπόν πάρετε την απόφαση και προχωρήσετε, θα πρέπει να εκτελέσετε το Ubuntu στην iOS συσκευή σας μέσω του command line. Έχετε υπόψη ότι από τη στιγμή που ο αποθηκευτικός χώρος NAND του iPhone 7 ήταν νεκρός, το iPhone 7 εκτελούσε το Ubuntu μέσω σύνδεσης USB ethernet. Μία επιπλέον σημείωση που πρέπει να γίνει εδώ είναι ότι το hack έχει συμβατότητα μόνο με το iPhone 7. Αυτό οφείλεται στο ότι η πλατφόρμα Ubuntu υποστηρίζεται μόνο από το τσιπ A10 Fusion.

Βέβαια αν γυρίσουμε στο παρελθόν θα δούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που χρήστες της Apple εκμεταλλεύονται το jailbreak. Το λειτουργικό σύστημα Android έχει εγκατασταθεί σε συσκευές της παλαιότερα. Δεδομένου, λοιπόν, ότι το Checkra1n βασίζεται στο bootrom checkm8 exploit, έχει τη δυνατότητα να παρέχει στους προγραμματιστές περισσότερη ελευθερία πειραματισμού.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Αποκτήστε τα Control, XCOM και άλλα 10 παιχνίδια με μόλις 12€

Η EA ακυρώνει το Gaia μετά από 6 χρόνια development

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,860Subscribers