Μια Γνώμη Για: Transformers: Fall of Cybertron

Ήρθε η ώρα για την αναβίωση της σειράς που όλοι αγαπήσατε. Με την αναβίωση υποδεχόμαστε ένα από τα αγαπημένα μου games, το Transformers: Fall of Cybertron. Το παιχνίδι είναι το sequel του εξίσου καλού War for Cybertron και κατά πολλούς το τελευταίο καλό Transformers παιχνίδι.

STORY

Το Fall of Cybertron διαδραματίζεται κάποιο καιρό μετά το προηγούμενο game. Ο Cybertron έχει σταματήσει να παράγει Energon, την ουσία που χρειάζονται οι Transformers για να ζουν. Επομένως οι Autobots προσπαθούν να εγκαταλείψουν τον πλανήτη ενώ οι Decepticons προσπαθούν να τους αποτρέψουν και ταυτόχρονα να βρουν εναλλακτικές πήγες Energon. Επομένως μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές για το ποιος θα διεκδικήσει τα τελευταία κοιτάσματα Energon, αλλά και ποιος θα μπορέσει να εγκαταλείψει τον πλανήτη.

Για να γίνει αυτό ο Optimus Prime αναλαμβάνει να καταστρέψει τα κανόνια των Decepticons για να μπορέσουν οι Autobots να αποδράσουν με το πλοίο τους, το The Ark. Στην πορεία του να το κάνει αυτό βρίσκει ένα τεράστιο ρομπότ, τον Metroplex, ο οποίος τίθεται στο πλευρό των Autobots και βοηθάει στην αποστολή, και εξουδετερώνει τον Megatron.

Αφού οι Autobots καταλαμβάνουν ένα φορτίο Energon, οι Decepticons μετά τον θάνατο του Megatron περνάνε στην αντεπίθεση. Με αρχηγό τον Starscream κλέβουν το φορτίο, αλλά μένουν εκεί. Διαβλέποντας την ανικανότητα του Starscream, ο Soundwave ανασταίνει τον Megatron. Υπό την ηγεσία του μετατρέπουν ένα παλιό νεκρό Decepticon σε διαστημόπλοιο και ετοιμάζονται για την τελευταία επίθεση.

Ο Starscream, νιώθοντας προδομένος, αποφασίζει να κάνει μποϊκοτάζ στους Decepticons. Έτσι καταστρέφει κάποιους σταθμούς τους και απελευθερωθεί κάποια πειράματα του Shockwave, επιστήμονα των Decepticons. Αυτά, δηλαδή ο Grimlock, ο Slug και ο Sludge, ανακαλύπτουν ένα σχέδιο των Decepticons. Αφού βρίσκουν ένα μηχάνημα που ανοίγει πύλες σε άλλους κόσμους το καταστρέφουν, βοηθώντας τους άλλους Autobots να διαφύγουν. Ο Metroplex θυσιάζεται για να δώσει το απαραίτητο Energon στο Ark για να φύγει, και η τελική μάχη διαδραματίζεται στο διάστημα.

GAMEPLAY

Το gameplay του Transformers: Fall of Cybertron είναι καταπληκτικό. Αρχικά στο κάθε σχεδόν επίπεδο χειρίζεσαι και διαφορετικό ρομπότ και από τις δύο παρατάξεις,το καθένα με τη δική του ειδική δύναμη. Τα όπλα είναι απίστευτα και έπειτα από τις αναβαθμίσεις είναι όλα άψογα. Σε συνδυασμό με τις ικανότητες του κάθε χαρακτήρα μπορεί να δημιουργηθεί και ξεχωριστό στυλ μάχης. Και φυσικά δεν λείπει το κύριο χαρακτηριστικό των Transformers, ο μετασχηματισμός δηλαδή σε άλλη μορφή.

DESIGN

Το design του παιχνιδιού είναι καταπληκτικό, και μεταφέρει μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Ο πλανήτης αρχικά, ένας κατεστραμμένος και ανενεργός, μετά από αιώνες μαχών, με κατεστραμμένες πόλεις και νεκρά ρομπότ να κείτωνται παντού. Όλο το σκηνικό προδίδει μια ερημοποίηση στα υπέροχα σχεδιασμένα maps.

Το design των ρομπότ είναι αλλαγμένο σε σύγκριση με το πρώτο game, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο μοναδικό όσο και όμορφο. Κάθε ρομπότ έχει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η παλέτα, κοινά για κάθε στρατόπεδο, αλλά έχει και το καθένα αρκετές ιδιαιτερότητες ώστε να είναι ευδιάκριτα το ένα από το άλλο.

Τέλος, το sound design και το soundtrack ξεχωρίζουν, και σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα, δίνουν μια υπέροχη αίσθηση.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Το Transformers: Fall of Cybertron είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Ενώ απευθύνεται κυρίως σε geeks, μπορεί να το απολαύσει ο οποιοσδήποτε. Ωραίο story, ωραίο περιβάλλον, ωραία μουσική, ωραία mechanics. Εν κατακλείδι ένα ωραίο game. Μπορεί να μην είναι το διαμάντι-σημείο αναφοράς, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα gaming ποντίκια – Μάιος 2019 

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Συμφωνία της Intel με την TSMC για την παραγωγή των 3nm

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,820Subscribers