Η Brabus μετατρέπει την Mercedes-AMG A45 S σε ένα υπεραυτοκίνητο 444 ίππων

Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται γιατί ονομάζεται B45 εφόσον βασίζεται στην A-Class και όχι στην B-Class. Το γράμμα B, λοιπόν, αναφέρεται στο αρχικό του γερμανικού βελτιωτικού οίκου αυτοκινήτων Brabus, ο οποίος ασχολείται με την αναβάθμιση των οχημάτων της Mercedes-Benz από το 1977.

Το πρωτότυπο B45 κυκλοφόρησε περίπου πριν από επτά χρόνια ως μία ενισχυμένη έκδοση του Mercedes-AMG A45 και τώρα η Brabus έρχεται για να τροποποιήσει και την πιο πρόσφατη AMG A45 S. To hot-hatch της Mercedes έχει ήδη τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα μαζικής παραγωγής αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Brabus να πάει τον 2λιτρο κινητήρα ένα βήμα παρακάτω.

Ενώ ένα εργοστασιακό AMG A45 S διαθέτει 416 ίππους και 500Nm ροπής, η Brabus κάνοντας τα μαγικά της ωθεί τον κινητήρα τόσο ώστε να παράξει 444 ίππους και 550Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα 100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, 0,2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την A45 S. Κάτι τέτοιο φαντάζει εξωπραγματικό αν αναλογιστεί κανείς πως 0-100 χλμ/ώρα κάτω των τεσσάρων δευτερολέπτων ανήκαν μόνο στα supercars μέχρι πριν λίγα χρόνια.

Στην B45 επίσης δεν υφίσταται ηλεκτρονικός περιοριστής ταχύτητας κι έτσι επιτρέπει ο κινητήρας στο όχημα να αναπτύξει ταχύτητες που ξεπερνάνε τα 270 χλμ/ώρα. Για όσους έχουν την παραμικρή ανησυχία όσον αφορά στην αξιοπιστία ενός τόσο πιεσμένου κινητήρα, η Brabus προσφέρει εγγύηση τριών χρόνων ή 100.000 χιλιομέτρων προς διευκόλυνση του πελάτη.

Πέρα από τον αναβαθμισμένο κινητήρα, το B45 βρίσκεται 30 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος από την AMG A45 S, χάρη σε μια ρυθμιζόμενη διάταξη ανάρτησης που συμπληρώνεται από τροχούς Brabus Monoblock 20 ιντσών που είναι στρωμένοι σε ελαστικά Continental, πλατύτερα από αυτά που συνοδεύουν το αυτοκίνητο της AMG. Η Brabus διαθέτει επίσης κάποιες μικρές τροποποιήσεις για το εσωτερικό, κατά τις οποίες ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει δερμάτινη ταπετσαρία, πεντάλ αλουμινίου, βελούδινο πατάκι και φωτιζόμενες διακοσμητικές ενδείξεις.

Brabus B45

Είναι θέμα χρόνου για την Brabus να προσφέρει ανάλογη αναβάθμιση ισχύος για τα άλλα αυτοκίνητα της σειράς AMG, καθώς η CLA 45 μαζί με την GLA 45 χρησιμοποιούν τον ίδιο ακριβώς κινητήρα.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

FIND US ON

6,170Fans
727Followers
301Followers
1,820Subscribers