No Time to Die: Καθυστερεί και πάλι η κυκλοφορία του νέου James Bond

Το No Time to Die, η τελευταία ταινία στο franchise του James Bond, που είναι μία από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες για το 2021, καθυστερεί και πάλι.

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig στο ρόλο του γνωστού κατασκόπου, ήταν στα σχέδια να κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου. Παρόλα αυτά, η MGM την Πέμπτη ανακοίνωσε πως τελικά η καταληκτική ημερομηνία θα είναι 8 Οκτωβρίου 2021. Αυτή είναι η τρίτη φορά που αλλάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19. Αρχικά, το studio ήθελε το No Time to Die να παίξει στους κινηματογράφους της Βόρειας Αμερικής στις 10 Απριλίου 2020.

Black Widow Poster
Το poster του Black Widow.

Το γεγονός αυτό, απεικονίζει γλαφυρά τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία στο Hollywood. Η 25η προσθήκη στη σειρά James Bond, ήταν η πρώτη μεγάλη κυκλοφορία που καθυστέρησε, σημαίνοντας την αρχή ενός κύματος, που ανάγκασε και πολλές άλλες παραγωγές να καθυστερήσουν.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναστατώσει τη βιομηχανία των ταινιών, αναγκάζοντας πολλές κινηματογραφικές αίθουσες να κλείσουν για μήνες και απομακρύνοντας το κοινό από αυτές. Πολλά blockbusters, όπως το Black Widow της Marvel, το F9 της Universal αλλά και το Top Gun: Maverick της , έχουν και αυτά καθυστερήσει την κυκλοφορία τους.

Άλλες ταινίες όπως το Wonder Woman 1984 της Warner Bros. είχαν μία υβριδική κυκλοφορία, με το studio τις έχει διαθέσιμες τόσο στις κινηματογραφικές αίθουσες, όσο και στη streaming υπηρεσία HBO Max την ίδια μέρα. Εκτός από αυτό, είδαμε και νέες κυκλοφορίες όπως το Soul της Pixar και το Mulan της Disney, να διατίθενται αποκλειστικά για online streaming σε πλατφόρμες.

Το Wonder Woman 1984 βέβαια, δεν ήταν το μόνο τέτοιο παράδειγμα, καθώς η Warner Bros. δήλωσε πως όλες οι ταινίες της για το 2021 θα κυκλοφορούν ταυτόχρονα σε κινηματογράφους και HBO Max την ίδια μέρα (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ.)

Η καθυστέρηση της νέας ταινίας James Bond, είναι μεγάλο χτύπημα για τους ιδιοκτήτες κινηματογραφικών αιθουσών, οι οποίοι περιμένουν το κοινό να γυρίσει σε αυτές. Δυστυχώς αυτό, μπορεί να σημαίνει πως θα περάσουν αρκετοί μήνες πριν γυρίσουν τα πράγματα στο κανονικό.

Επιπλέον, η Sony δήλωσε την Πέμπτη πως η κυκλοφορία του Ghostbusters: Afterlife, του sequel του γνωστού Ghostbusters franchise, θα μετακινηθεί από τις 6 Ιουνίου στις 11 Νοεμβρίου αυτού του έτους (μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο εδώ.)

Οι πιο κοντινές επερχόμενες blockbuster ταινίες, είναι το Black Widow, που θα είναι διαθέσιμο στις 7 Μαΐου και το F9 που θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου 2021.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Golden globes 2021: Όλα τα βραβεία της εκδήλωσης

Θα δούμε δύο Daredevil στο επερχόμενο Spider-Man 3 του MCU;

FIND US ON

6,172Fans
727Followers
301Followers
1,870Subscribers