Στην Σκωτία μεταφέρουν εξοπλισμό Covid tests με drones

Τα drones έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιούνται για λήψεις βίντεο, για περιπολίες, παραδόσεις δεμάτων και διάφορα άλλα. Η Σκωτία όμως θέλει να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και για αυτό μεταφέρει δείγματα και Covid tests kits με drones, έτσι ώστε να λειτουργεί αποδοτικότερα η όλη διαδικασία.

Τα drones μπορούν να μεταφέρουν φορτίο έως 3 κιλά μέχρι 64 χιλιόμετρα απόστασης. Προφανώς η εναέρια μεταφορά γίνεται γρηγορότερα και ασφαλέστερα από ότι αν γινόταν με διαφορετικό τρόπο.

Η αεροπορική εταιρεία Skyports έχει λάβει άδεια από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις, η οποία όπως και δήλωσε είναι η πρωτοπόρα στον συγκεκριμένο τομέα. Μόνο συγκεκριμένο προσωπικό μπορεί να κάνει παραγγελίες αυτή την στιγμή και αυτό βρίσκεται σε απομακρυσμένα νοσοκομεία, όμως περιμένουμε να γίνει διαθέσιμο σε όλους αργά ή γρήγορα.

Covid tests drones

Η υπηρεσία θα λειτουργήσει αρχικά μεταξύ του νοσοκομείου Lorn και Islands στο Oban, του κοινοτικού νοσοκομείου Mid-Argyll στο Lochgilphead, της ιατρικής πρακτικής Easdale στο Clachan Seil και του κοινοτικού νοσοκομείου Mull και Iona στο Craignure.

Τα drones που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό με Covid tests θα ελέγχονται από ένα κέντρο και μετά θα πετούν προς προκαθορισμένη διαδρομή. Οι μεταφορείς θα επικοινωνούν του σταθμού ελέγχου μέσω του δικτύου 4G της Vodafone και δορυφορικές επικοινωνίες.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers