Ο Elon Musk υπόσχεται διπλασιασμό των ταχυτήτων Internet της Starlink

Η δορυφορική εταιρεία παροχής Internet της SpaceX, Starlink, θα διπλασιάσει τις ταχύτητες που παρέχει μέσα στο έτος, σύμφωνα με tweet του Elon Musk. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία παρέχει ταχύτητες μεταξύ 50 και 150 Mbps, με τον να τονίζει ότι στόχος είναι τα 300 Mbps.

Μπορεί η ταχύτητα των 300 Mbps να μην είναι κάτι το ανήκουστο, αλλά πρόκειται αδιαμφισβήτητα για νούμερο πολύ υψηλότερο από αυτά που έχουν οι μέσοι χρήστες, ειδικά στη χώρα μας. Ο CEO της Starlink δεν έμεινε εκεί μάλιστα, αφού ανέφερε ότι στόχος είναι η μείωση του latency στα 20 περίπου ms.

Αν αναλογιστούμε ότι η συνδρομή για το δορυφορικό Internet της Starlink ανέρχεται στα $99, η αύξηση στις ταχύτητες είναι μια ωραία έκπληξη για όσους έκαναν προπαραγγελία της υπηρεσίας. Υπενθυμίζουμε ότι το δορυφορικό δίκτυο της Starlink θα είναι σύντομα διαθέσιμο και στη χώρα μας, ενώ μπορείτε ήδη να εγγραφείτε αν θέλετε να προβείτε σε προπαραγγελία.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι υποσχέσεις του Elon Musk δεν είναι πάντα έγκυρες σε ό,τι αφορά στο χρονικό κομμάτι. Όποτε και να έρθει ο διπλασιασμός των ταχυτήτων του δορυφορικού δικτύου, ωστόσο, σίγουρα θα αποτελέσει σημαντική αναβάθμιση σε σύγκριση με τα όσα μπορεί να προσφέρει το χάλκινο καλώδιο, που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,850Subscribers