Μια Γνώμη για: Assassin’s Creed Brotherhood

“You will be known as il Mentore, the guardian of our Order and our secrets”

Το Assassin’s Creed Brotherhood είναι η συνέχεια στην τριλογία του Ezio. Διαδραματίζεται κυριολεκτικά δευτερόλεπτα μετά το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, Assassin’s Creed II. Τα ίδια τα παιχνίδια εκδόθηκαν με διαφορά έναν χρόνο, με το ένα να βγαίνει τον Νοέμβριο του 2009 και το άλλο να βγαίνει τον Νοέμβριο του 2010 αντίστοιχα. Επομένως δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα γραφικά η πολύ περισσότερο στα mechanics του παιχνιδιού. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν καθιστά το δεύτερο παιχνίδι “κλώνο” του πρώτου.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το Assassin’s Creed Brotherhood λαμβάνει χώρο για τη πρώτη ώρα περίπου παιχνιδιού στη Βίλα των Auditore. Στη συνέχεια ο παίχτης μεταφέρεται στην Ρώμη όπου και συμβαίνει το υπόλοιπο παιχνίδι. Εξαίρεση κάποιες αποστολές στις οποίες ο παίχτης πηγαίνει σε κάποιο άλλο μέρος της Ιταλίας ή της Ισπανίας.

Σε αυτό το game, ο γιος πλέον του Rodrigo, Cesare Borgia, προσπαθεί να υλοποιήσει τις βλέψεις του και να γίνει άρχοντας της Ιταλικής χερσονήσου. Προτού το ξεκινήσει αυτό καταστρέφει τη Βίλα, με σκοπό να νικήσει τον Ezio πριν το καταλάβει. Μάταιο βέβαια κόπος, ο Ezio καταφέρνει να αποδράσει και καταφεύγει στην Ρώμη από όπου και σταδιακά μειώνει τη δύναμη του Cesare και του στρατού του.

Το σενάριο του παιχνιδιού ήταν από κάθε άποψη καλογραμμένο. Δεν βρήκα ούτε ένα σημείο που να ήθελα να ήταν “λίγο διαφορετικό”. Οι χαρακτήρες, οι αποστολές, το έξτρα περιεχόμενο, ο ίδιος ο χαρακτήρας, όλα ήταν στημένα κατάλληλα για να απολαύσεις το παιχνίδι. Σε αντίθεση δηλαδή με τον προκάτοχό του δεν με κούρασε ούτε με έβαλε στη διαδικασία να αναρωτηθώ πότε τελειώνει.

Τα γραφικά του παιχνιδιού ήταν βελτιωμένα, όχι τίποτα τρομερό αλλά τουλάχιστον κάτι το εμφανές. Το παιχνίδι δυστυχώς ήθελε να γίνει platformer σε κάποιες στιγμές, κλειδώνονται τη κάμερα σε μια συγκεκριμένη θέση και δημιουργώντας κάποιες ιδιαίτερα εκνευριστικές στιγμές.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Αξίζει όμως ένα τόσο παλιό παιχνίδι στις μέρες μας; Χωρίς το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας. Το παιχνίδι είναι όμορφο, καλογραμμένο, και ανά στιγμές συγκινητικό. Είναι ένα διαμάντι, που παρά τα όποια ψεγάδια του αξίζει όχι μόνο για τους φίλους της σειράς, αλλά για τους φίλους των καλών βιντεοπαιχνιδιών.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

FIND US ON

6,169Fans
727Followers
301Followers
1,820Subscribers