Immortals Fenyx Rising: Myths of the Eastern Realm – Review

Δεν είναι συχνό φαινόμενο ένα DLC να μεταφέρει τον παίκτη σε κάποιο άλλο μέρος πέρα από αυτό που βρίσκεται στο αρχικό παιχνίδι, ενώ είναι ακόμα πιο σπάνιο το DLC να επικεντρώνεται σε άλλο χαρακτήρα πέρα από τον κεντρικό χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κι όμως, η Ubisoft έχει ιστορικό και με τις δύο αυτές κατηγορίες που μπορεί να εντοπιστεί ήδη από το παιχνίδι Assassin’s Creed Black Flag, ίσως και παλαιότερα. Το Myths of the Eastern Realm του Immortals Fenyx Rising κάνει ακριβώς αυτό, αλλάζει δηλαδή κεντρικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα αλλάζει και περιβάλλον.

Έτσι, ο παίκτης πλέον δεν παίζει ως (ο/η) Fenyx αλλά ως ο Ku, ένας άνθρωπος που απλά ξύπνησε και βρήκε όλους τους άλλους ανθρώπους γύρω του πετρωμένους. Προφανώς και δεν έκατσε να κλάψει τη μοίρα του αλλά προσπάθησε να βρει τι το προξένησε όλο αυτό, και φυσικά να το διορθώσει. Βρίσκει την θεά Nuwa, η οποία του εξηγεί πως ο παράδεισος έπεσε και μαζί προσπαθούν να τον ξαναφτιάξουν. Ομολογουμένως, δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον story, αλλά τουλάχιστον κρατάει τον παίκτη “ενεργό”, χωρίς να θέλει να παρατήσει το παιχνίδι.

Ο κόσμος του παιχνιδιού έχει αρκετό ενδιαφέρον, αφού δείχνει αφενός με έναν πολύ όμορφο τρόπο έναν φανταστικό κινέζικο κόσμο, και αφετέρου έχει ομοιόμορφα σκορπισμένες τις διάφορες δραστηριότητες που καλείται να ολοκληρώσει ο παίκτης προκειμένου να αναβαθμίσει τις διάφορες ικανότητές του. Παράλληλα υπάρχουν πολλοί εχθροί στον χάρτη, το οποίο μπορεί να είναι παράλληλα καλό και κακό, ανάλογα με το τι θέλει να κάνει ο παίκτης κάθε στιγμή.

Όσον αφορά στη ροή της ιστορίας, οι αποστολές βασίζονται στα puzzles, άντε και σε καμία μικρή μάχη μια στο τόσο. Βέβαια υπάρχουν τα boss fights, αλλά είναι μετρημένα σε σχέση με τον όγκο των αποστολών, όπου ο παίκτης πρέπει να λύσει κάποιον γρίφο ή κάποιο puzzle για να μπορέσει να συνεχίσει. Το θετικό σε αυτό είναι ότι τα puzzles αυτά, αν και μοιράζονται την ίδια βάση, είναι αρκετά διαφοροποιημένα από αυτά που βρίσκει κανείς στο main game.

Όσον αφορά στα boss fights, το παιχνίδι τόσο στο βασικό κομμάτι του όσο και στο DLC κάνει μια καταπληκτική δουλειά, η οποία καταλήγει στον παίκτη ως ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα, με εκπληκτικά εφέ και αρκετά καλοζυγισμένες επιθέσεις, οι οποίες ενώ μεν μπορούν να κάνουν αρκετό damage στον αντίπαλο, δεν εξασφαλίζουν ασφάλεια στον παίκτη και δεν χρειάζεται και το απαραίτητο parry για να αποφύγει τις εξίσου δυνατές επιθέσεις των αντιπάλων.

Φυσικά, το DLC δεν έχει κάποιο αρνητικό όσον αφορά στα bugs ή κάποιο θέμα απόδοσης, μιας και τρέχει ικανοποιητικά σε ένα καλό σύστημα, χωρίς “σκαμπανεβάσματα” στα FPS ή κάποιο άλλο πρόβλημα τεχνικής φύσης, αλλά έχει κάποια αρνητικά στο gameplay. Προσωπικά, ήθελα απλά να βγάλω το story του παιχνιδιού με την ελάχιστη δυνατή εξερεύνηση, το οποίο με έφτασε απροβλημάτιστα μέχρι το προτελευταίο boss fight. Στο τελευταίο fight όμως, είναι σχεδόν απαραίτητο ο παίκτης να έχει κάνει κάτι παραπάνω από την ελάχιστη προσπάθεια για να μπορέσει να έχει πιθανότητες στη μάχη.

Η σημαντικότερη αλλά και ίσως πιο άστοχη για κάποιους παρατήρηση είναι για το ίδιο το DLC, και συγκεκριμένα για το νόημα του. Τερματίζοντας την ιστορία του έμεινα με ένα πελώριο “Ε και;” να πλανάται στις σκέψεις μου. Το Myths of the Eastern Realm είναι ομολογουμένως διασκεδαστικό και μπορεί να βοηθήσει να περάσουν πιο ευχάριστα 3-10 ώρες, ανάλογα με το πόσο αποφασίσει να ασχοληθεί ο καθένας, αλλά πέρα από αυτό είναι αρκετά “ρηχό”. Δεν προσφέρει κάποια τροφή για σκέψη, δεν έχει κάποιο υπέρτατο νόημα, και με εξαίρεση κάποια ελάχιστα αν όχι προβλέψιμα plot twists, ο μέσος παίκτης μπορεί να δει την ροή της ιστορίας ήδη από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Στο σύνολό του, δεν πρόκειται για κάτι πέρα από ένα απλό διάλειμμα από το main game που έχει ο καθένας, ίσα ίσα να αλλάξει σκηνικά. Ακόμα και έτσι όμως είναι μια σπατάλη, καθώς η κινέζικη μυθολογία είναι αρκετά εκτενής για να σηκώσει έναν δεύτερο Immortals τίτλο, αλλά παρ’ όλα αυτά χαραμίζεται σε ένα τρίωρο DLC.

Μπορείτε να δείτε και το review του βασικού παιχνιδιού στο site μας. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε το Immortals: Fenyx Rising φθηνότερα στο Eneba, βοηθώντας παράλληλα την σελίδα μας με αγορά από το affiliate link μας.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Feedbacks
Εμφάνισε όλα τα σχόλια

READ MORE

Το Discord δεν θα πουληθεί τελικά στην Microsoft

Η CD Projekt RED δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το Cyberpunk 2077

FIND US ON